BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Festivali baskıncıları öyle fotolar paylaşmış ki...

Adana'da Kebap Festivali basan sanıklardan bazılarının sosyal paylaşım sitesinde içkili fotoğraflar paylaştıkları ortaya çıktı.

Abone ol

ADANA’da binlerce kişinin katıldığı ’Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan aynı aileden Cumali Pamuk (32), Ömer Pakut (30), Sadık Pamuk (24), Mehmet Pamuk (35) ile Hakan Yarımtaş (25) ve Aykut Yarımtaş (22), ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş’ın sosyal paylaşım sitesinde içkili fotoğraflar paylaştıkları ortaya çıktı.

Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler, gazetecilere "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirkenfestival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı.

Bazılarının ’adi suç’ olarak adlandırılan yaralamadan suç kaydı olduğu saptanan baskıncılar sağlık kontrolünün ardırdan ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi’nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Adanalı’nın katıldığı Şalgam-Kebap Festivali’nin yapıldığı alana giren saldırganlar, pompalı tüfek ile havaya ateş açıp, döner bıçakları ve sopalarla masa ve sandalyeleri tahrip etmiş ’Burada rakı içirmeyiz’ diye bağırmışlardı.

SAYFALARINDA İÇKİ FOTOĞRAFI PAYLAŞMIŞLAR

6 şüpheliden Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş’ın sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları, poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişki ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık Pamuk’un, "Bizim milli içkimiz ayrandır" diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.

Festivalden 5 gün önce 7 Aralık’ta viski ve çikolatayı sayfasında paylaşıp, ’Bu kadar o.. çocuğu varken biz rakı içtik diye mi cehenneme gideceğiz?" yorumu yapan şüphelilerden Aykut Yarımtaş’ın ise, kapak fotoğrafının altında ’Dev-Sol’ ibaresi yazması dikkat çekti.