BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den Edin Dzeko bombası

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan ve İtalya ekiplerinden Roma'da forma giyen dünyaca ünlü forvet oyuncu Edin Dzeko İstanbul'a geldi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de kabus gibi bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe, İtalya Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen Boşnak golcü Edin Dzeko'yu transfer etmek istiyor.

Ali Koç'la özel görüşecek
Bugün Roma'dan İstanbul'a gerçekleştirilen iki sefere de rezervasyon yaptıran Dzeko ve Menajeri Mirsad Türkcan, 14.55'te inecek olan uçakta yer almazken, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 11.30'da  İstanbul'a geldikleri ortaya çıktı. 

1 Haziran'a kadar Türkiye'de
Dzeko'nun 1 Haziran'a kadar Türkiye'de kalacağı ve 1 Haziran'da İstanbul'dan Saraybosna'ya döneceği bilgisine de ulaşılırken öte yandan Dalaman'a da rezervasyonu bulanan golcü oyuncunun bu seferi kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu. 



Ali Koç ABD'de

Şu saatlerde İstanbul'da bulunan Dzeko ile yöneticilerden Semih Özsoy ve sportif direktör Comolli'nin bir araya geldikleri ve kısa bir görüşme yaptıkları da iddia edilirken, Başkan Ali Koç ise yeğenin mezuniyet töreni için ABD'de bulunuyor.



Edin Dzeko, kimdir?

2007 yılında Teplice'den Wolfsburg'a transfer olan Dzeko, Almanya'da fırtınalar estirdi. 2011'de Premier Lig devi Manchester City, Boşnak oyuncuyu 37 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Dzeko, 2015-2016 sezonu başında Roma'ya kiralandı. İtalyan ekibi, sezon sonunda oyuncunu bonservisini 11 milyon euro karşılığında aldı.



1 yıl daha kontratı var

Fenerbahçe ile yapacağı görüşmenin ardından nihai kararını vermesi beklenen Boşnak golcü Edin Dzeko'nun Roma ile 1 yıl daha kontratı bulunuyor. Bilindiği gibi Edin Dzeko, milli futbolcu Cengiz Ünder'le aynı takımda top koşturuyor.



Edin Dzeko'nun performans verileri

Manchester City - 189 maç 72 gol 39 asist
Roma - 179 maç 87 gol 38 asist
Wolfsburg - 142 maç 85 gol 35 asist
Teplice - 45 maç 16 gol 1 asist

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Beckham'dan 6 yıl sonra bir ilk
Foto Galeri Beckham'dan 6 yıl sonra bir ilk Galeriye Gözat