BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de bol kepçe devri bitti

Fenerbahçe'de Soldado, Ayew, Skrtel, Slimani ve Valbuena gibi yüksek ücret alan oyuncularla yollarını ayıracak olan yönetim, transferde de maaş bütçesini 40 milyon Euro sınırına çekecek.

Abone ol

Lig tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe'de sarı-lacivertli yönetim, transfer dönemi için yeni bir uygulamaya geçmenin planlarını yapıyor.

Şu an takımda bulunan 12 ila 15 arasında oyuncuyla yolları ayırmayı düşünen yönetimin, transfer döneminde de ekonomiyi dikkate alacağı belirtildi. Böylece geçen yıl 65 milyon Euro'dan 50 milyon Euro'ya indirilen maaş bütçesinin daha da azaltılması hedefleniyor. 

Maaş bütçesi 40 milyon Euro civarına çekilecek
Yüksek maaş alanSkrtel, Soldado, Slimani, Ayew, Benzia gibi isimlerin sezon sonunda kontratları bitecek. Sözleşmesinde opsiyon bulunan Valbuena'nın durumu belirsiz. Yeni yapılacak transferlerde uçuk maaş dönemini sonlandıracak olan yönetim, maç başı ücretlerde ise performansa dayalı sistem uygulayacak. Böylece maaş bütçesi 40 milyon Euro civarına çekilecek ve kulüp ekonomik anlamda önemli bir tasarruf sağlayacak.

Yaş kriteri
Sabah'ta yer alan habere göre; Bir diğer önemli kriter ise yaş kriteri... 30 yaş ve üzeri isimlerin transferinden uzak durulacak. Kulüp elinden kolay çıkarabileceği isimleri tercih edecek. Bu sistemle, gelecek yıllar adına da önemli bir adım atılmış olacak.