BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  SPOR

Fenerbahçede 3 değişiklik yeter

Arsenal'den alınan bir puan derbi maçına ışık tuttu. Fenerbahçe ezeli rakibini nasıl devirebilir?

Abone ol İNTERNETHABER- Fenerbahçe'nin orta alanı dikine top kullanabilse Londra'dan cepte üç puanla ayrılırdı.. Peki neden kazanamadı? En basit ifadesiyle savunmada iyi hücumda kötü olduğu için.

Fenerbahçe geriye yaslandığında Edu ve Lugano sırıtmıyor. Çünkü bu iki oyuncu açık alanda yavaş va hata yapmaya müsaitler.

Önlerindeki Selçuk ve Maldonado sürekli hareket halindeydiler. Arkalarındaki ikiliyle iyi anlaştılar adam paylaştılar. Savunma adına aksayan taraf sol kanattı. Arsenal'in tehlikeli atakları sürekli buradan geldi. Boral ve Carlos savunmada yok gibiydiler.

Volkan'a da ayrı parantez açmalıyız tabii ki.. İlk 20 dakikada farkı önledi. Dakikalar ilerledikçe takım üzerindeki psikolojik baskı azaldı, kendine güveni geldi.

Guiza aldığı ücretle orantılı bir futbol oynamadı. 'Koşar' gibi yaptı ama sadece o kadar. Guiza'nın yerinde Semih, dün Semih'in oynadığı mevkide de iyi bir Alex olmalıydı. Çünkü Semih topu daha iyi saklayabiliyor ve golü daha iyi kokluyor.

Kazım'ın aklı İngiltere'de oynamak olduğu için sahada yoktu. Deivid'in ölü hali bile şu anki Kazım'dan çok daha iyi. Sağ kanat ofansif anlamda tıkalıydı.

Bir diğer sorun da Selçuk veya Maldona'dan teknik beceri eksikliği. Topu dikine kullanamıyorlar, aralara sızıp koşu yapabilecek yetenekleri yok.

İşin özü Guiza'nın yerine Semih, Semih'in yerine Alex; sağda ise Kazım'ın yerine Deivid olmalı. Bunlara ilave Selçuk ve Maldonado ikilisinden en az birisi de içeriye topla koşular yapmalı..

Bu aynı zamanda Galatasaray maçının galibiyet reçetesi anlamına geliyor.
Fenerbahçe Kadıköy'de aynı Emirates Stadı'ndaki oyun taktiğiyle oynamalı.

Geriye yaslanmalı, orta alanı savunmaya dönük oynatıp hızlı ve teknik oyuncularıyla sonuca gitmeli. Geride açık alan bırakılırsa yavaş oyuncuları, Galatasaray'ın golcüleri için bulunmaz fırsat olacaktır.

Bu oyuncular kimler derseniz Onlar Alex, Deivid ve kendini toparlamış bir Uğur Boral. Çünkü elindeki mevcut kadro bu oyun anlayışına müsait. Aksi halde sonuç hüsran olur.