BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe Jailson'un Çin'e transferini KAP'a bildirdi

Fenerbahçe, Jailson'un transferi için Çin kulübü Dalian ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Abone ol

Geçen sezon hatalarıyla çok eleştiri alan Jailson, Çin ekibi Dalian Pro’ya transfer oldu. Sarı-lacivertli kulüp oyuncunun transferi için Çin ekibi Dalian FC ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Fenerbahçe bu transferden 4,5 milyon Euro gelir elde edecek. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu bu hafta Çin'e gidecek.

Fenerbahçe'den KAP açıklaması
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Jailson Marques Siqueira'nın Çin'in Dalian Professional FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Profesyonel futbolcumuz Jailson Marques Siqueira'nın Çin Kulübü Dalian Professional FC'ye, 4.500.000 Avro brüt bedelle transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır.""

63 maçta 3 gole imza attı
Dalian Pro'da Marek Hamsik, Salomon Rondon gibi isimlerle birlikte forma giyecek olan Jailson, sarı-lacivertlilerle çıktığı 63 maçta 3 gol 1 asistlik performans gösterdi.

Gremio'ya yüzde 20 pay
Fenerbahçe'nin Jailson'un eski kulübü Gremio'ya da yüzde 20 pay (1 milyon dolar) verileceği kaydedildi. 2018'de Gremio ile 4 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında anlaşma yapan Fenerbahçe, Vedat Muriqi'nin ardından bir oyuncusu için daha yüzde verecek.