BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe futbol takımında Koronavirüs şoku

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımından bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip corona virüs (Covid-19) bulgularına rastlandığını açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapılan koronavirüs testi sonrasında bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip koronavirüs (COVID-19) bulgularına rastlandığını açıkladı.

Kulüp açıklama yaptı
Kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Futbol A Takımımızın oyuncuları, teknik kadrosu ve idari çalışanları bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde koronavirüs testinden geçmiştir. Yapılan tetkiklerde bir oyuncumuzda ve bir sağlık heyeti çalışanımızda yeni tip Koronavirüs (COVID-19) bulgularına rastlanmıştır. Oyuncumuzun ve sağlık heyeti çalışanımızın ileri tetkiklerinin ve tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir."

Ali Koç: Personelimizin hiçbir kaybı olmayacaktır
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''16 Mart'ta çocuğu olanlar, rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü personelimize izin verildi. 20 Mart'ta 3'er gün nöbetleşe çalışacağımız bir sisteme geçtik. Bu süreçte hem evden çalışılıyor hem nöbetçi bir kadro tesislerimizde bulunuyor. Fenerium mağazalarını kapattık. Bu süreçte personelimizin gerek maaş, gerekse yıllık izinden hiçbir kaybı olmayacaktır.



''Felaket senaryolarından etkileniyoruz''

Zor günler bizi bekliyor. Görünen o ki bu zor günler bir mühlet daha devam edecek. Konuyla ilgili sosyal medyadan çok şey öğreniyoruz. Ortaya atılan felaket senaryolarından etkileniyoruz. Sizlerden ricam kaygı ve korkularınızın hayatınızı yönetmesine müsaade etmeyin.

''6 kişide şüpheli bulgulara rastlanmıştır''
Fenerbahçe Beko takımımızla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Yapılan muayeneler neticesinde 6 kişinin, bunların hepsi sporcu değil, şüpheli bulgulara rastlanmıştır. Numuneler Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Bilgi gelince bilgilendireceğiz. Eski kaptanımız ve idari menajerimiz Cenk Renda dışında çok şükür ki hiç kimsenin hastanede kalma mecburiyeti yoktur. Cenk Renda da şu an kontrol amaçlı hastanededir, kendi ifade ettiği gibi yoğun bakımda değildir. İnşallah sağlığına kavuşup aramıza katılacaktır.

''Her daim nöbetçi kadromuz görev başındadır''
Mesai saatlerinde her daim nöbetçi kadromuz görev başındadır. En az 1 yönetim kurulu üyemiz olmak üzere bizler de kulüpte görev başında olacağız. Kimsenin sıkıntı yaşamaması için yönetim ve idari kadro olarak çok önem veriyoruz."

Medipo Başakşehir, koronavirüs testi yaptıran Başkan Göksel Gümüşdağ'ın, sonuçlar çıkana kadar koruma amaçlı olarak hastanede izolasyon altında kalacağını açıklamıştı. Gümüşdağ ve eşinin testleri pozitif çıktı.

İsimleri açıklanmadı
Fenerbahçe'de corona virüsü bulgularına rastlanan oyuncunun ve sağlık heyeti çalışanın ismi henüz resmiyet kazanmadı.

Erol Bulut'tan geçmiş olsun mesajı
Adı Fenerbahçe ile anılan Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Erol Bulut, sarı-lacivertli kulübe geçmiş olsun dileyerek şu ifadeleri kullandı; "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulgusuna rastlanan Fenerbahçe Futbol A takım oyuncusu ve sağlık heyeti çalışanına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum."

Fenerbahçe'nin koronavirüs açıklaması üzerine Mustafa Cengiz:
"Ben haklı çıkmaktan utanıyorum. Fakat acaba bazıları bu konuyu saptırıp, bizi samimi olmamakla, algı yapmakla suçlamaktan utanıyor mu? Ben özür beklemiyorum. Fenerbahçe'ye geçmiş olsun inşallah atlatırlar."

Geçmiş olsun mesajları

Fenerbahçe'de bir futbolcuyla birlikte bir sağlık çalışanının corona virüse yakalanmasının ardından futbol ailesinin yanı sıra magazin camiası ve siyasetin önde gelen isimleri sarı-lacivertli kulüp için geçmiş olsun mesajları yayınladı.

Max Kruse paylaşım yapmıştı
Fenerbahçe'nin Alman yıldızı Max Kruse de test öncesi tesislerde çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, taramaların başladığını bildirmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Buse Terim'den Fatih Terim'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama
Foto Galeri Buse Terim'den Fatih Terim'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama Galeriye Gözat