BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.434,97
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında

Son iki lig maçında 5 puan kaybeden sarı-lacivertliler, başkent deplasmanında. Son iki lig maçında 5 puan kaybeden sarı-lacivertliler, başkentte galibiyet arayacak.

Abone ol

Fenerbahçe, Süper Lig'in 22. haftasında yarın MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. Eryaman Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak MKE Ankaragücü-Fenerbahçe maçını, hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Süper Lig'deki son 2 maçında 5 puan kaybeden ve lider Demir Grup Sivasspor'un 4 puan gerisinde 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, Ankara'da tekrar galibiyetle tanışmayı hedefliyor.

İkinci yarıya Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir galibiyetleriyle başlayan Fenerbahçe, son iki maçında ise Trabzonspor'a (1-2) kaybedip, Aytemiz Alanyaspor'la (1-1) berabere kaldı.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıktığı 2 maçta 4 puan alan MKE Ankaragücü ise 17 puanla 16. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe'de tek eksik Rodriguez
Hasan Ali Kaldırım'ın da sakatlıktan dönmesiyle sarı-lacivertliler, MKE Ankaragücü maçına eksiksiz hazırlanma fırsatı bulmuştu ancak Rodriguez'in sakatlığı canları sıktı. Rodriguez, 1 ay sahalardan uzak kalacak.

Derbi öncesi 3 isim ceza sınırında
Fenerbahçe'de gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Luis Gustavo, Vedat Muric ve Altay Bayındır, MKE Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler ve derbide forma giyemeyecekler.

Deplasmanda 18 puan yitirdi
Fenerbahçe'nin bu sezonki deplasman performansı iç açıcı değil.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 11 dış saha maçında 4 galibiyet alabilen  sarı-lacivertliler, 3 kez berabere kalıp, 4 kez de yenildi.

Bu sezon toplam 25 puan yitiren sarı-lacivertliler, bu kayıpların 18'ini deplasmanda yaşadı.