BIST 9.523
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,69
HABER /  DÜNYA

Fenerbahçe 189. Avrupa sınavında

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İngiltere’nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 189. Avrupa sınavına çıkacak.<br/>F...

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İngiltere’nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 189. Avrupa sınavına çıkacak.
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında, bu akşam Arsenal ile karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ev sahipliği yapacağı mücadele bu akşam saat 21.45’te başlayacak.İtalya Futbol Federasyonu’ndan Gianluca Rocchi’nin yöneteceği karşılaşmada Rocchi’nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Gianluca Cariolato yapacak. Alessandro Giallatini’nin dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Mauro Bergonzi ve Andrea Gervasoni.Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Avusturya’nın Salzburg takımıyla karşılaşan sarı-lacivertli takım, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini sahasında 3-1 yendi ve play-off turuna yükseldi.Bu sezon Avrupa Kupaları’na Şampiyonlar Ligi Play-Off turundan başlayacak olan Arsenal ise şu ana kadar 1 resmi maça çıktı ve İngiltere Premier Lig’in ilk haftasında konuk ettiği Aston Villa’ya 3-1 mağlup oldu.

FENERBAHÇE’NİN 189. AVRUPA SINAVI
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İngiltere’nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 189. Avrupa sınavına çıkacak.
Temsilcimiz, Avrupa arenasında geride kalan 188 maçta, 67 galibiyet alırken, 37 kez berabere kaldı, 84 karşılaşmada ise mağlup oldu. Rakip fileleri toplam 237 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 289 gol gördü.
Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için bugüne kadar 11 kez ön eleme oynayan sarı-lacivertli takım, 7 kez turu geçerken, 4 elemede tur atlayamadı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Romanya’nın Vaslui takımıyla karşılaşan Fenerbahçe, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşını deplasmanda 4-1 kazanarak play-off turuna yükseldi. Bu turda Rusya’nın Spartak Moskova takımına deplasmanda 2-1 yenilen sarı-lacivertlier, rövanşta rakibi ile 1-1 berabere kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.
2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 18 maçla bir yıl içerisinde Avrupa Kupaları’nda en fazla karşılaşmaya çıkan Türk takımı unvanının da sahibi olan Fenerbahçe yarı final oynayarak kulüp tarihinin Avrupa kupalarındaki en başarılı sezonunu geride bıraktı.
Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı Avrupa Kupası maçlarında 257 gündür mağlubiyet yaşamıyor. 6 Aralık 2012’de Borussia Mönchengladbach’a yenilen sarı-lacivertliler, daha sonra Bate Borisov, Lazio, Benfica ve Red Bull Salzburg’u yenerken, Viktoria Plzen ile berabere kaldı.

ERSUN YANAL’IN AVRUPA KARNESİ
Teknik direktör Ersun Yanal’ın da Avrupa kupalarındaki başarılı performansı dikkat çekiyor. Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Fenerbahçe’de 14 Avrupa Kupası mücadelesi veren tecrübeli teknik adam 7 galibiyet, 5 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Ersun Yanal 7 iç saha maçında ise hiç yenilmezken; 5 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

ARSENAL İLE 5. MAÇ
Fenerbahçe ile Arsenal daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. 2 takım ilk olarak 1979-1980 kupa galipleri kupası 1. turunda karşılaşmış, Londra’daki maçı Arsenal 2-0 kazanırken İstanbul’daki rövanş golsüz eşitlikle sonuçlanmıştı. Fenerbahçe ile Arsenal 2008-2009 Şampiyonlar Ligi gruplarında da mücadele ederken, İstanbul’daki maçı İngiliz ekibi 5-2 kazanmış, Londra’daki karşılaşma 0-0 sona ermişti.
Sarı-lacivertli takım, Kadıköy’de İngiliz takımlarıyla 7 kez kozlarını paylaştı. Fenerbahçe, bu maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

FENERBAHÇE’DEN ARSENAL YÖNETİCİLERİNE YEMEK
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi Play Off-Turu ilk maçında bu akşam karşılaşacağı İngiltere temsilcisi Arsenal’in yöneticileri ve UEFA temsilcilerine Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde bir yemek verildi. Yemeğe, Fenerbahçe CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, Asbaşkan İsfendiyar Zülfikari, Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Engin Dumanlı’nın yanı sıra Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar katılırken, İngiliz temsilcisini ise yöneticilerden Ken Friar ve Richard Carr, Yönetici ve CEO Ivan Gazidis ile Genel Sekreter David Miles temsil etti. UEFA yetkilileri ve Fenerbahçe Dış İlişkiler Departmanından Ece Uysaler de yemeğe katıldı. İki kulüp yetkilileri yemek sonrasında birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
(İHA)