BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  DÜNYA

Felaketin izleri silinemiyor

Filipinler'i vuran tayfunun üzerinden günler geçmesine rağmen felaketin bölgedeki derin izleri uzun süre silineceğe benzemiyor.

Abone ol

Filipinler'i vuran tayfunun üzerinden günler geçmesine rağmen felaketin bölgedeki derin izleri uzun süre silineceğe benzemiyor. Bölge sakinleri, felaketin ardından hayata kaldığı yerden devam etmek için büyük çaba sarfediyor.

Bir yandan şiddetli yağmurlardan etkilenmemek için başlarını sokacak derme çatma evler yapmaya çalışan felaketzedeler, diğer yandan da günlük yaşamlarını sürdürme mücadelesi veriyor. Felaketin yoksul mağdurları, Tacloban caddelerinde oluşan çöp yığınlarına giderek, üzerlerine uygun elbise arıyor.

Çöplerdeki çamurlu elbiseleri seçmeye çalışan Filipinliler, ayakkabıdan, tişörte, terlikten, gömleğe kendilerine uygun pek çok elbesiyi seçerek temizlemek için okyanus kıyılarının yolunu tutuyor.

Yol kenarlarından yardım çağrısı

Çaresiz onlarca Taclobanlı da gıda yardımlarıyla yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Aldıkları yardımları tüketenler, evlerinin duvarlarına sprey boyalarla yazdıkları yazılar ya da ellerindeki "açız", "yemek istiyoruz" yazılı dövizlerle yol kenarlarında yardım kuruluşlarından gıda paketleri istiyorlar.

Saatteki hızı 370 kilometre ulaşarak önüne çıkan her şeyi sürükleyen, yerinden söken, on binleri etkileyen Haiyan tayfunu, yoksul halkı daha da güçsüzleştirirken, gülen yüzleriyle bilinen Taclobanlılar'ın artık gülen yüzlerinde felaketin burukluğunu görmek mümkün.