BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
HABER /  GÜNCEL

Fatma Şahin turizm atağı için kolları sıvadı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara, Kütahya ve Eskişehir’deki turizm ve seyahat acentalarıyla biraraya geldi.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. 

“Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun büyük bir hazine olduğunu söyledi.

Medeniyetler şehri Gaziantep’in tarihi hakkında turizm ve seyahat acentalarından gelen temsilcilere bilgi veren Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Evliya Çelebi bütün dünyayı dolaşıyor, ‘Şehri Ayıntab-ı Cihan’ diyor, dünyanın gözbebeği. Dünyanın gözbebeği olan bu aksta bir İpekyolu aksı var. İpekyolu bütün tarih boyunca bütün medeniyetlerin en güçlü dönemini yaşamış. İpekyolu bir kalkınma yolu olmuş, bir kardeşlik yolu olmuş ve insanlık tarihi kadar eski bu coğrafyada bütün medeniyetler, bugüne kadar gelen bütün dönemlerinde buradaki en büyük hazinemiz kültürel mirasımız. Dünyada yükselen bir değer üzerinde elimizdeki bu hazineyi, bu sandığın içindeki inciyi, pırlantayı, elması bütün dünyaya daha güçlü bir şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu konuda en büyük gücümüz yetişmiş insan gücü.”

KENTİN FARK YARATAN İKİ ALANI: GASTRONOMİ VE ARKEOLOJİ

Turizm ve seyahat acentalarından Gaziantep’in hedeflerine ulaşması noktasında destek isteyen Şahin, dünyada artık şehirlerin birbiriyle yarıştığını vurguladı. 

Şehir yarışında güçlü ve zayıf oldukları alanları uzmanlara araştırdıklarını aktaran Şahin, “İki temel meselenin bizim için bu rekabette fark yaratacağını ve dönemin sonunda bizi farklı bir noktaya getireceğini söylediler. Birincisi arkeoloji, ikincisi gastronomi. Bu iki mesele üzerinde de 3 yıldan beri çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Gastronomide gelinen noktayı anlatan Şahin, Gaziantep mutfağının gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesi için yapılan çalışmalar ve yaşanılan zorluklardan bahsetti.

500 çeşit sulu yemeği bulunan Gaziantep mutfağının zenginliklerine dikkati çeken Şahin, gastronomi turizminin dünyada yükselen bir değer olduğunu belirterek, gastronomide iddialı olduklarını ve kentin mutfağını tanıtacak mekanları çoğaltmaya çalıştıklarını aktardı.

Gaziantep’in arkeolojisinden de bahseden Şahin, müzeler şehri olduklarını ifade ederek,  kente Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi yapıldığını hatırlatarak, kısa bir bilgi verdi. 

“ZAMAN İŞBİRLİĞİ, GÜÇBİRLİĞİ VE ORTAKLIK ZAMANI”

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sektörün rahatlaması lazım. Dönemsel çok büyük sıkıntılar yaşadık, ben başkan olduktan sonra yaşadığımız en son bölgesel Suriye meselesi 450 bin mülteci bu kadar yüksek bir fedakarlık, biz kendimizi tanımlarken iyi insanların, vicdanlı insanları şehri. 450 bin mülteciye bağrını açmış, analık yapmış bi şehir var. Bir taraftan da buraya gelmeden önce oluşturulan negatif bir algı var. Bu şehir, bu ülke ve bu bölge bunu haketmiyor. Bu algının kime ne faydası var, kime ne zararı var. Ülkeme, sektöre, şehrime ve benim insanıma faydası yok. O zaman benim buradan silkinmem ve başka bir şey söymemem gerekiyor. O başka birşeyi nasıl söyleyeceğiz? Onu birlikte söyleyeceğiz. Tek başına bir başkanın yapacağı bir şey değil. Zaman işbirliği, güçbirliği ve ortaklık zamanı. Bunun sonunda ne olacak. Bunun sonunda memleket kazanacak, rekabet yönetilecek, sektör kazanacak, bunun sonunda benim ülkemin insanının yaşam kalitesi ve benim hedeflerim yükselecek.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural da belediyenin kentin turizmini canlandırma noktasında yaptığı çalışmalar ile “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi.

Öte yandan turizm ve seyahat acentalarından gelen temsilciler, kentin tarihi, kültür ve turizm yerlerini de gezdi.