BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  SPOR

Fatih Terim'in söylediği gibi ikinci yarı 'Zorlu' geçmiyor

GALATASARAY, Süper Lig'de şampiyonluk yolundaki ilerleyişini sürdürüyor. Devre arasındaki başarılı transferlerle ligde oluşturduğu tablo sarı-kırmızılı ekibi şampiyonlukta favori gösterdi. Fatih Terim'in devre arası attığı tweet sonrası cimbom, sekiz maç üst üste galip geldi.

Abone ol

Fatih Terim’in 24 Aralık’taki, “Anlaşıldı; ikinci yarı çok ZORLU geçecek”
tweetinden sonra Galatasaray, çıktığı 8 lig maçının tamamını kazanırken, 24
gol attı, 3 gol yedi, şampiyonluğun en güçlü adayı haline geldi.

Lider Sivasspor’un 10 puan gerisinde kaldığında yarıştan koptuğu düşünülen Galatasaray, ara transferde yaptığı takviyelerle bambaşka bir seviyeye ilerledi. İlk yarıda birçok maçtan sonra devre arasını işaret eden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer operasyonuyla beraber daha iyi bir görüntüye kavuşacakları sinyalini veriyordu. Son olarak TFF Başkanı Nihat Özdemir, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Zorlu Center’da gizli bir görüşme yaptıkları ortaya çıkınca, Terim de kişisel sosyal medya hesabından, “Anlaşıldı; ikinci yarı çok
ZORLU geçecek” diye bir tweet atmış, sonuna da göz kırpan bir ifade koymuştu.

Aslan 24 gol attı sadece 3 gol yedi

İşte ne olduysa bu mesajdan sonra oldu. Yoluna zorlanmadan devam eden SarıKırmızılılar, Süper Lig’de çıktığı 8 maçın tamamını, üstelik 20 yıldır galip
gelinemeyen Fenerbahçe deplasmanı da dahil olmak üzere kazanırken, rakip filelere tam 24 gol yollayarak maç başına 3 gol ortalaması tutturdu, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. İşte bu tablo, Galatasaray’ı bir anda şampiyonluk yarışının en güçlü favorisi haline getirdi.

Cimbom çok kritik iki maça çıkıyor

Her ne kadar işler şu ana kadar Terim’in işaret ettiği kadar ‘zorlu’ geçmese de Süper Lig bundan sonrası amansız bir mücadeleye sahne olacak. Sarı-Kırmızılılar’ı bu hafta Sivasspor deplasmanında, gelecek hafta da Türk Telekom Stadı’ndaki Beşiktaş derbisinde çok kritik bir 180 dakika bekliyor.

Aradaki Çaykur Rize ve Gaziantep sınavlarından sonra oynanacak Başakşehir deplasmanı ve içerideki Trabzonspor maçı ise Aslan’ın şampiyonluk yarışındaki kaderini belirleyecek.