BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Fatih Terim'in gözdesi Adil Aouchiche PSG ile anlaşamadı

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, PSG forması giyen ve yeni sözleşmede Fransız kulüple anlaşamayan 17 yaşındaki yıldız isim Adil Aouchiche'yi takibe aldı.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in bir süredir yakından takip ettiği oyuncuların başında gelen Adil Aouchiche, Fransa'da da gündem haline geldi. Foot Mercato, İmparator'un genç oyuncuyla yakında ilgilendiğini yazdı.

Galatasaray fiyat artışına neden oldu yorumu
Temmuzda 18 yaşına girecek olan Adil'in beklediği teklifi alamaması nedeniyle PSG'nin sözleşme yenileme önerisini reddettiği açıklandı. Oyun stili olarak Zidane'a benzetilen oyuncunun fiyatının artmasında Galatasaray ilgisinin neden olduğu yorumu yapıldı. Sarı-kırmızılı yönetimin, yeni bir hamle yapmaya hazırlandığı da bildirildi.

"Sahte 9 numara rolü de üstlenebilir"
Yeni dönemde geleceğe yatırım yapmak isteyen Terim, Cezayir asıllı Fransız futbolcunun üzerinde yoğunlaşırken, bunda gelen olumlu scout raporunun da etkili olduğu bildirildi. Genç yıldız adayıyla ilgili bir değerlendirme kaleme alan Total Football Analysis'den Daryl Gouilard, "Güçlü ve gelişime açık bir on numara... Takım arkadaşlarını oyuna sokmak için sahte dokuz numara rolü de üstlenebilir" dedi. Fransız spor adamı ayrıca, "Topu almak için iyi pozisyon alır. Rakibin kafasını karıştırır. Teknik bir oyuncu" ifadesini kullandı. Bu özellikler ise Terim'i oldukça etkiledi.

17 yaşında 7 kez PSG forması giydi
Bu sezon toplamda 7 kez PSG forması giyen 17 yaşındaki 10 numara, 2 gol, 2 asist üretti. Bu gollerden birisini de UEFA Gençlik Ligi'nde Galatasaray'a karşı kaydetti. PSG ile olan kontratı bu sezon bitecek olan Adil Aouchiche'nin, geleceğiyle ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Defansif mücadelede zayıf raporu
Öte yandan Daryl Gouilard, oyuncuyla ilgili yazdığı rapora, "Savunma sorumluluğu azdır" notunu da düştü.