BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Fatih Terim'den olay sözler: Gönderilme isteğini görürsem giderim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Ünal Aysal döneminde gitmek istediğim için gitmedim, istenmediğim için gittim. Gönderilme isteğini görürsem yine giderim.'' dedi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğa koşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, önceki akşam Galatasaray Düşünce Derneği'nin konuğuydu. Kulüp üyeleriyle bir araya gelen Terim, çarpıcı açıklamalar yaparken adeta içini döktü.

''Gönderilme isteğini görürsem yine giderim''
Sabah'ın aktardığı habere göre; ''Galatasaray'ı başkan ve yönetim idare eder. Florya'dan idare edilmez.'' diyen Terim, ''Asla böyle bir şey olmamıştır. Zaten hiçbir başkan da buna müsaade etmez. Ama şahsi hesaplar, kaygılar dile getiriliyor. Divan Kurulu'nda konuşacağım. Hiç kimsenin bilmediği kadar Galatasaray'ı biliyorum. Ünal Aysal döneminde gitmek istediğim için gitmedim, istenmediğim için gittim. Gönderilme isteğini görürsem yine giderim.'' ifadelerini kullandı.

''Hayatım boyunca yönetimleri suçlamadım''
Kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getiren Terim, ''Allah kimseyi parasız bırakmasın. Zaten problem burada başlıyor. Avrupalılarla konuşunca ilk cümle şöyle oluyor; "Bizim paramız yok." En iyisini, en ucuzunu, en çok performans verecek olanı arıyoruz. Nerede, kurtlar sofrasında. Bizim konuştuğumuz rakamlar Avrupa'da konuşması ayıp olan rakamlar. Hayatım boyunca yönetimleri suçlamadım. Hep şunu söyledim çıkın deyin ki paramız yok. Çıkar derseniz ki ben onu da alacağım, yıldız da alacağım bu olmaz.'' dedi.

''Listemizde dünyanın her yerinden 15-20 isim var''
Transfer konusuna değinen Terim, ''Şu an bir arkadaşımız İtalya'da, bir arkadaşımızı tekrar Mısır'a gönderiyoruz. Listemizde dünyanın her yerinden 15-20 isim var. Paramız olsaydı Tetteh diye bir oyuncu vardı. Konuştuk, her şey tamam. 3-4'e alacağımız oyuncuyu 7-8'e alamadık.'' şeklinde konuştu.

''Diagne 10 milyon Euro verilmesi gereken oyuncudur''
Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan transfer edilen ancak birçok eleştiriye maruz kalan Diagne için konuşan tecrübeli teknik adam, ''Diagne 10 milyon Euro verilmesi gereken oyuncudur. Başkan da yönetim de doğru yapmıştır. Galatasaray bu 10 milyon Euro'yu kaybetmeyecek. Almasını bilmek kadar satmasını da bilmek lazım.'' dedi.

''15 gün canımıza okudular''
Ara transfer döneminde kadroya katılan Luyindama ve Marcao için de konuşan Terim, ''Luyindama'yı almak istersek 3 milyon 800 bin Euro eksiyle başlayacağız. Ama alacağız. Marcao ve Luyindama'nın çok büyük rakamlar kazandıracağını düşünüyorum. Marcao için 15 gün canımıza okudular, 3-4 milyon Euro verilir mi diye. Şimdi de Allahım Marcao nerede diyorlar.'' dedi.

''Keşke UEFA bize bu sene ceza verseydi''
Başkan Mustafa Cengiz'e sahip çıkan Terim, "Her üç ayda bir teknik heyet ve futbolcuların borçsuzluk kağıdı imzalaması gerekiyor. Geçmişten gelen bir borç yok mu? Önceki yönetimden gelen borç yok mu? Günahı ne Mustafa Cengiz'in?. O zaman ne yapıyoruz, aman kardeşim ne kadar satabiliyorsak o. Keşke UEFA bize bu sene ceza verseydi. Çünkü mevcut sınırlamadan dolayı zaten kadroyu kullanamadık. Ekonominiz iyiyse benim yerime Mourinho'yu da alırsınız. En iyi kadroyu da kurarsınız." ifadelerini kullandı.