BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA

Fatih Altaylı'dan flaş kulis! Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim bekliyor adayı kim olacak?

Habertürk'ten ayrıldıktan sonra kendi internet sitesinde yazmaya başlayan Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeme nedenini açıkladı. "Kemal Kılıçdaroğlu için, “Büyük ihtimalle Türkiye’nin kaçınılmaz bir erken seçime gitmek zorunda kalacağını düşünüyor" diyen Fatih Altaylı, "Ve bu kez kendisinin adaylığında ısrarcı olmayıp, kazanacak adayı göstermeyi planlıyor” dedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs yenilgisinin ardından gelen "13 seçim kaybettin, istifa et" çağrılarına kulağını tıkamış durumda. Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu için, “Büyük ihtimalle Türkiye’nin kaçınılmaz bir erken seçime gitmek zorunda kalacağını düşünüyor. Ve bu kez kendisinin adaylığında ısrarcı olmayıp, kazanacak adayı göstermeyi planlıyor” dedi.

Kemal Bey’in beklentisi erken seçim

Altaylı, “Kemal Bey’in beklentisi erken seçim” başlıklı yazısında, “CHP’nin seçim ‘Hezimetinin’ ardından haklı bir biçimde ‘Kılıçdaroğlu istifa’ sesleri yükselmeye başladı” hatırlatmasında bulundu. “Kılıçdaroğlu ve çevresi bu seslere şimdilik kulak tıkıyor gibi görülüyor” ifadesine yer veren Altaylı şöyle devam etti:

Tek adam rejimini eleştirenlerin...

- Toplumun onlara rağmen sağladığı yüzde 48’lik Ak Parti ve Erdoğan karşıtlığını, kendi başarıları gibi görerek değişim talebine direnecekleri anlaşılıyor. Türkiye’de değişim isteyenlerin, söz konusu kendi partileri olunca değişime bu denli direnmeleri akıl alır gibi değil. Tek adam rejimini eleştirenlerin, kendi partilerinde üstelik de başarısız bir tek adamın rejiminin sürmesinden yana olmaları da anlaşılır gibi değil.

Kılıçdaroğlu'nun tek başarısı ne?

- İktidarı liyakatsiz bir yönetim anlayışı ile suçlayanların kendi partilerinde liyakate zerre değer vermemeleri de kabul edilebilir gibi değil. Çok açık ki, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak kendini başarılı gibi görse ya da gösterse bile son 5 yılda olan onca şeye, afetlere, ekonomik çöküntüye, göçmen rezaletine, depreme rağmen rakibi hemen hemen 5 yıl önceki oyuyla seçildiyse, Kemal Bey’in tek başarısı muhalefeti kendi etrafında toplamayı başarmış olması. O da onun dehasının değil, diğer partilerin çaresizliğinin sonucu.

“Başarısız olduğum anda bırakacağım” sözü

- CHP Genel başkanı olaraksa kesinlikle başarısız. Genel başkanı olduktan sonra katıldığı ilk Teke Tek programında “Başarısız olduğum anda bırakacağım” sözü vermişti. Ama bu sözü de pek çok söz gibi pul oldu.

Kılıçdaroğlu kendini vazgeçilmez görüyor

- Kaybedilen sayısını unuttuğumuz seçim bile “Artık ben bırakayım” dedirtmiyor ve tüm liderler gibi kendini vazgeçilmez olarak görüyor. Erdoğan’ın tek adamlığını eleştirirken, kendi tek adamlığı tartışmaya kapalı. Üstelik Erdoğan başarılı, kendisi ise başarısız.

Kendisinin adaylığında ısrarcı olmayıp...

- Bir yandan da Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden koltukta kalmak istediğini anlamıyor değilim. Büyük ihtimalle Türkiye’nin kaçınılmaz bir erken seçime gitmek zorunda kalacağını düşünüyor. Ve bu kez kendisinin adaylığında ısrarcı olmayıp, kazanacak adayı göstermeyi planlıyor.

- Ne var ki, bunun için artık çok geç. Türkçemizdeki en şahane deyimlerden biri tam da böyle durumlar için söylenmiştir. Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye. Kemal Bey yarının dün olmadığını bilmek zorundadır.