BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük'ü vuran polis konuştu

Ethem Sarısülük'ü vurduğu iddiasıyla mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polisi ifadesine ulaşıldı.

Abone ol

Polis memuru A.Ş savcılık ifadesinde 'bileğime taş geldi, namlunun yönü değişmiş olabilir' dediği ortaya çıktı.

Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın  A. Ş. Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Aydın’a verdiği ifadede şunları söyledi:

ALDIĞIM DARBELER STABİLİTEMİ BOZMUŞ OLABİLİR

“Göstericilere gereken müdahaleyi yapmak üzere amirlerim tarafından Güvenpark civarında görevlendirilmiştim. Müdahale devam ederken olayın çok kızıştığı bir noktada, göstericiler tarafından sıkıştırıldım. Burada 15-20 kişilik bir grup tarafından yoğun şekilde taş atışına maruz kaldım ve öleceğimi düşündüm. Ayağa kalkarak göstericinin bir tanesine tekme ile vurdum. Ancak grup üzerime doğru gelmeye devam edince kendimi korumak kastı ile silahımı çektim. Önce namluya mermi sürmedim. Fakat saldırı devam edince silahımın ağzına mermi verdim. Ve namlusunu yere doğru tuttum. Daha sonra namluyu omuz hizamın üzerine kaldırdım ve havaya doğru 3 el ateş ettim. O sırada yoğun şekilde taş atışına maruz kalmıştım. Aldığım darbeler stabilitemi bozmuş olabilir. Bileğime gelen taş nedeniyle namlunun pozisyonu değişip maktulun kafasına doğru yönelmiş olabilir.”

ethem-sarisülük-polis.jpg

CUMA İMZA ATACAK

Adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılan polis memuru Ahmet Ş., cuma günü ethem-sarisülük.jpgkarakola gidip ilk imzasını atacak.

"MEŞRU MÜDAFA OLASILIĞI"

Kararda, polisin ateş ederek Sarısülük'ü vurduğu kabul edildi ancak bu eylemin "meşru müdafa sınırları içinde kalma olasılığı" bulunduğu belirtilerek "Tutuklanmasının ilerde telafi edilmeyecek zararlara yol açacağı anlaşılmıştır" denildi. Kararda şöyle denildi:

"Dosyada bulunan tüm deliller, CD kayıtlarının incelenmesi sonucu Gezi Parkı adı verilen eylemlerde güvenlik güçlerinin arasında bulunan şüphelinin, göstericiler tarafından prefabrik bir kulübenin arkasında sıkıştırıldığı ve kalabalık bir grup tarafından taşlanmaya maruz bırakıldığı, bu sırada şüphelinin belinden tabancasını çıkardığı ve havaya doğru 3 el ateş ettiği bu esnada maktülün aniden yere düştüğü, şüphelinin arkasını dönerek grubun aksi yönünde koşmaya devam ettiği, bu sırada beline ve sırtına atılan taşların isabet etmeye devam ettiği, havaya ateş etme sırasında şüphelinin eyleminin meşru müdafa sınırları içinde kalma olasılığının bulunduğu anlaşılmıştır."


  Ethem Sarısülük'ü vuran polis serbest  

Gezi Parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük'ü vurduğu iddia edilen polis memuru serbest bırakıldı.

Ethem Sarısülük'ün cenazesinde olay

Ethem Sarısülük'ün cenazesinin tören yapılmak üzere Kızılay'a götürülmesine izin vermeyen polis ve jandarma ekipleri Batıkent kavşağında yolu kapattı.

Ethem Sarısülük’ün otopsisi: Kurşun 9 mm. çapında

Ankara'da 1 Haziran günü yapılan gösteride yaralanarak ölen Ethem Sarısülük'ün kafatasından çıkarılan mermi çekirdeğinin 9 mm. çapında olduğu belirtiliyor.

Ethem'in vurulma anı kameralarda!

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin açtığı ateşle vurulduğu idda edilen OSTİM işçisi Ethem Sarısülük’ün vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı.