BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyardı! Bursa en kritik günlerini yaşıyor vakalar üç kat arttı

''Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiştir.'' diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bursa en kritik günlerini yaşıyor. Kentte Eylül ayı başına göre vaka sayısı 3 kat artmıştır" uyarısı yaptı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği’ne yaptığı ziyaretteki açıklamasında önemli bilgiler verip vatandaşları uyardı.

Bakan Koca, "Halkımızdan rica ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı sizler de tedbirlere uymak için gösterin. Salgınla mücadelede şu an tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Biliyoruz ki böyle bir mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılmaz. Yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu da ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür. Şehir şehir dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Bursa en kritik günlerini yaşıyor''
Bursa için 'En kritik günlerini yaşıyor' ifadesinde bulunan Fahrettin Koca, ''3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa Covid-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi etkileyecektir. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Burada şehir hastanesini de inceleyecek ve burada çalışacağız. Ardından Balıkesir'e de gideceğiz." dedi.

''Koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiştir''
Salgının Türkiye'de tırmanışa geçtiğinin altını çizen Bakan Koca, ''Son durumu öğrenmek isteyen yurttaşlarımız için de gerekli bilgileri akşamki açıklamada paylaşacağız. Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiştir. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbullular, tedbirleri uyun. Bu çarşamba günü Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da yapmayı planlıyoruz.'' dedi.

İmamoğlu ile görüşecek
''Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'dayım.'' diyen Bakan Koca, "Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.