BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz, İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırdığı için yargılanmaya devam ediyor.

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mağdurlardan Yakup Terzi, "Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor" dedi.

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 10'ncu celseye, tutuksuz sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile çok sayıda mağdur ve avukatları katıldı. Müştekilerin tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz'den şikayetçi olması nedeniyle farklı mahkemelerde açılan 11 dava dosyasının daha bu davayla birleştirilmesine karar verildi.

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

Müşteki Özlem Sürmeli Caprice Gold projesinden 2013 ve 2014 yıllarında 3 devremülk sözleşmesi yaptığını, bunun karşılığında 600 bin lira ödediğini, sadece 4-5 ay kira bedeli aldığını, mağdur olduğu için şikayetçi olduğunu söyledi. Caprice Gold projesinden 1 milyon liralık devremülk aldığını belirten müşteki Mustafa Sürmeli ise, "Yaklaşık 1 yıl kira bedeli aldım. 50-60 bin lira tutarındadır. Devre mülk tapularımı da aldım. Henüz inşaat tamamlandığı için mağdur oldum. Kira ödemesi de yapılmamaktadır. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi. Diğer müştekiler de şikayetçi oldu.

Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi!

BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK Daha önce bilirkişi heyetinin oluşturulamadığını, bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanlığına müzekkere yazılarak bilirkişi isimlerinin bildirilmesinin istendiğini belirten mahkeme heyeti, yazılan müzekkere cevabında görevlendirilen kişilerin belli olması nedeniyle dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Heyetin ara kararının ardından, mağdurlar Fadıl Akgündüz'e "Ölünce gelir adalet" diyerek tepki gösterdi.