BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook neden açılmıyor? Çöktü mü!

Facebook'a girişte kullanıcılar erişim sıkıntısı yaşıyor. Facebook'a Türkiye'den neden erişim sağlanamıyor, Facebook neden açılmıyor. Ünlü sosyal paylaşım platformu Facebook ve Instagram dünya genelinde çöktü.

Abone ol

Dünya devi Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sağlanamıyor. Türkiye ve dünyadaki kullanıcılar, yaşadıklarını erişim sorununu Twitter'dan paylaştılar. Sorun saat 18.00 sıralarında başladı.

Türkiye genelinde çok sayıda kullanıcı, Facebook’a erişimde sıkıntı yaşıyor. Facebook'tan yaşanan sıkıntıya dair bir açıklama yapılmazken, hesaplarına ya da belli sayfalara ulaşmaya çalışırken sıkıntı yaşayan kullanıcılar, 'Sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışmaların devam ettiği' yönünde uyarı mesajları aldı.

İşte Facebook'un anlık kesinti haritası

FACEBOOK VE INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Dünya genelinde Facebook'a bağlantı sorunu yaşanıyor. Saat 18.00'dan beri erişimde aksaklık yaşanan Facebook'ta bağlantı sorunu hala devam ediyor. Facebook'ta dünya genelinde totalde yüzde 39 erişim sorunu yaşanıyor. Oturum açma esnasında yüzde 36 bağlantı sorunu yaşanırken, mobil uygulamada yüzde 23 erişim sorunu yaşanmaktadır.

Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf sosyal ağı Instagram'da da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Kullanıcılar tıpkı Facebook'a giriş, kullanım ve uygulama erişiminde sorun yaşıyorlar.

FACEBOOK NEDİR?

Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook'ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.