BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

F-4 uçakları için son dakika TSK kararı

Arka arkaya düşen RF-4E uçakları için Türk Hava Kuvvetleri son dakika bir karar aldı. 6 şehit verdiğimiz F-4 uçaklarının uçuşu durduruldu.

Abone ol

10 gün içinde 6 şehit verdiğimiz F-4 uçakları için Türk Hava Kuvvetleri son dakika bir karar aldı. Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) elindeki RF-4E uçaklarından 13 tanesi 35 yıl içinde kaza yaparak düşmüştü. RF-4F uçaklarında bugüne kadar Türkiye 14 pilotunu şehit verdi.

O UÇAKLARDA SON UÇUŞU HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI YAPACAK

Yarından itibaren emekli edilecek olan Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan 8 adet RF-4E keşif uçakları için son uçuş yapılacak.

RF-4E keşif uçakları ile yarın son uçuşu ise, bizzat Hava Kuvvetleri'nin bir ve iki numaralı komutanları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yapacak.

F-4 UÇAKLARININ UÇUŞU DURDURULDU

RF-4E uçak Şubat ayında arka arkaya meydana gelen kazalarla kamuoyunda büyük tartışma yarattı. 24 Şubat'ta Malatya'da F-4 tipi iki savaş uçağının düşmesinin ardından Konya'da da aynı tip uçak düşünce bir çok soru gündeme gelmişti.
f-4-savaş-uçaği-.jpg
6 pilotun F-4 kazalarında şehit olmasının ardından bu uçaklar için 'uçan tabut' benzetmesi yapılmıştı. TSK uçak kazalarıyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatmıştı. Hava Kuvvetleri'nden bugün gelen açıklama sabıkalı uçakların artık emekli edildiği yönünde oldu. Yarından itibaren TSK envanterinde yer alan F-4 uçaklarının uçuşu durduruldu.


Geçtiğimiz hafta Konya’da 13 Mart’ta yine eğitim uçuşunda düşen ve iki pilotun şehit olduğu uçak ise, modernize edilmiş F-4 uçağı idi. Modernize edilmiş F-4 2020 uçaklarının ise uçuşlara devam edeceği bildirildi.

SON UÇUŞU YARIN KOMUTANLAR YAPACAK

Emekli edilecek 8 adet RF-4E keşif uçakları için son uçuş yarın yapılacak. RF-4E keşif uçakları ile yarın son uçuşu Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yapacak.

TSK'DA KAÇ TANE F-4 UÇAĞI VAR?
rf-4e.jpgABD'nin kullanmaktan vazgeçtiği RF-4E uçaklarından TSK envanterinde toplam 8 uçak kalmıştı. Yine F-4 serisinde yer alan 2020'den ise TSK'nın elendi 48 adet bulunuyor.

F-4 UÇAKLARININ SON KAZALARI
24 Şubat tarihinde Malatya’da 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4 E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düşmüştü. Bu kazada 4 pilot şehit olmuştu. Bu şoku atlatamadan, 5 Mart tarihinde Konya’da, karadan havaya fırlatılan füzelerden kaçış eğitimi sırasında bir F-4 uçağımız daha düştü. Bu uçak kazasında da kurmay yüzbaşılar Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı şehit oldu.