BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  RAMAZAN

Eyüp Sultan'da sahur heyecanı

Eyüp Belediyesi’nin Nişanca Mahallesi’nde düzenlediği sahur programına Eyüplüler büyük ilgi göstererek aileleriyle birlikte katıldı.

Abone ol

Ramazan'da iftar programlarıyla binlerce kişiyi Eyüp Sultan’da buluşturan Eyüp Belediyesi, bu sene sahurda da her mahallede bir program düzenliyor.

Gece yarısı çocuklarıyla birlikte sahur programı yapılan Münzevi Camii önünde buluşan Nişanca ve Defterdar Mahallesi sakinleri, Belediyenin dağıttığı sahur menüsünün yanı sıra kendi evlerinden getirdikleri yiyecekleri de birbirleriyle paylaştı.

Sahur programına katılan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Nişanca ve Defterdar Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın bu saatte buraya toplanması ve sahuru bizlerle geçirmesi bizleri çok memnun etti. Birlik, beraberlik, sevgi ve dayanışma Ramazan’da Eyüp Sultan’da fazlasıyla yaşanıyor. Çocuklarımızla birlikte burada sahur yapıp akşam da yine mahallelerimizde komşularımızla birlikte orucumuzu birlikte açacak, aynı somunu paylaşacağız. Bundan büyük mutluluk olabilir mi?” dedi.

Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince her gün bir mahallede açıkhava iftar programları düzenliyor. Ayrıca Belediyenin önündeki tarihi Osmanlı evlerinde ve Yunus Gösteri Merkezi arkasındaki Etkinlik Alanı’nda da Eyüplüler oruçlarını açabiliyor, keyifli Ramazan eğlencelerine katılabiliyorlar. Ayrıca Eyüp Feshane de Ramazan süresince her gün birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.