BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  GÜNCEL

Evet oyu verecekler koyun sürüsü!

Sanatçı Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, referandumunda 'evet' oyu kullanacak olanları koyun sürüsüne benzetti.

Abone ol

Mersin'in Gözne ilçesinde her yıl geleneksel hale getirilen Gözne 30 Ağustos Şenlikleri'nde konser veren sanatçı Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, referandumunda 'evet' oyu kullanacak olanları koyun sürüsüne benzetti. Arif Sağ'ın oğlu Tolga Sağ ise 'namuslu' insanların referandumda 'hayır' oyu vereceğini söyledi.

Gözne 30 Ağustos Şenliğine sanatçılardan Gülay, Tolga Sağ, Pınar Sağ, Gurup Karacaoğlan ve Gülşah-Ali Yıldırım katılarak birer konser verdi. Sahneye çıkan Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, konser sonunda referandum ile ilgili sarf ettiği sözler, vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Pınar Sağ, daha konsere başlamadan 12 Eylülde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili yaptığı konuşmada, referandumda 'evet' yönünde oy kullanacak vatandaşları koyun sürüsüne benzeterek; "Evet sürüye katılmamak için, bizi sürüye saymamaları için, yani kimliğimizi korumak, insan olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak için inadına bir kere daha hayır" dedi.

Pınar Sağ'ın ardından sahne alan Tolga Sağ da konsere başlamadan yaptığı konuşmada namuslu insanların referandumda 'hayır' oyu vereceklerini ifade edip, "Hangi tarafta durmak gerektiğine inanmamız, bence namusluların yanında durmak lazım. Çünkü bu ülke bu güne namussuzların yüzünden geldi. Ben Türkiye'de bu referandumda 'hayır' çıkartacak kadar namuslu insan olduğuna inanıyorum. Öyle umut ediyorum. İnşallah gelecek senelerde daha aydınlık bir Türkiye'de kültürümüzü, müziğimizi, kimliğimizi daha güzel paylaşmak adına bunu umut ederek sizleri tekrar selamlıyorum." diye konuştu.