BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

Evde kalsın corona hastası öldü! Odasında başı öne düşmüş ölmüştü

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da koronavirüs belirtileri nedeniyle acil sağlık hattını arayan ancak kendisine evde kalması gerektiği söylenen üç çocuk annesi 36 yaşındaki bir kadın ertesi gün öldü. Kadının eşi ölümünü anlattı.

Abone ol

Guardian gazetesine göre temizlik işçisi olarak çalışan Fabian Williams, geçen Cuma eşinin durumunun kötüleşmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği acil numarasını aradı. Telefonda Williams'a eşini yere yatırması ve vücudunu düz tutması istendi.

Bir süre sonra eve gelen sağlık görevlileri bazı testler yaptı. Williams'a göre ambulans görevlisi öncelikli hasta olmadığı için eşinin hastaneye götürülmeyeceğini söyleyerek dışarı çıktı. Bu görevli dışarıda yazdığı raporunu kapının altından attı.

Başı öne düşmüş ölü buldum
Williams ertesi gün eşinin durumunun ağırlaştığını belirterek şunları anlattı:

"Banyo yaptırdım ve giyinmesine yardım ettim. Çorba içirdikten sonra dinlenmesi için salona götürdüm. Biraz dinlenmek için odaya gittim. Döndüğümde eşimi başı öne düşmüş halde buldum. Ölmüştü."

*"Eşimi yere yatırdım ve tekrar 999'u aradım. Kalp masajı yapmamı istediler. Kısa bir süre sonra üç araba ve bir ambulans geldi. Eşimi hayata döndürmeye çalıştılar ama başaramadılar."

*"Ardından eve gelen polisler içeri girmedi. Bir saat sonra da koruyucu giysiler içindeki görevliler eşimi ceset torbasıyla götürdü. Bana hiçbir bilgi vermediler. Sadece kendimi izole etmem gerektiğini söylediler."

Belgelere göre ambulans görevlisi ilk raporunda "Covid-19? Belirtiler: Kuru öksürük, başağrısı… Göğüste ağrı" yazdı. Raporda hastaya ateş düşürücü ilaçlar verilmesi tavsiye edildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Koronavirüs belirtileri! 1. gün neler oluyor üçüncü gün corona birden vuruyor
Foto Galeri Koronavirüs belirtileri! 1. gün neler oluyor üçüncü gün corona birden vuruyor Galeriye Gözat