BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  DÜNYA

Eteği uzun diye kızı okula almadılar!

Fransa'da Müslüman bir lise öğrencisinin eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle iki kez okula alınmayarak eve gönderildi.

Abone ol

Fransa'da Müslüman bir lise öğrencisinin eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle iki kez okula alınmayarak eve gönderildiği bildirildi. Kıyafetin, okulun laiklikle ilgili kurallarını ihlal ettiği belirtildi.

HAÇ, YAHUDİ KİPASI, BAŞÖRTÜSÜ YASAK

15 yaşındaki Sarah K. adlı Müslüman kız öğrenci, Fransa'da bulunan Charleville-Mezieres'deki okuluna eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle alınmadı. Kıyafetinin okullarda laikliğin korunmasını garanti eden yasaları ihlal ettiği kaydedildi.

2004 yılında çıkarılan bir yasa uyarınca başörtüsü, Yahudi kipası, dikkat çekecek büyüklükte haç ve diğer görünür dini unsurların kullanımı yasaklanmış, ancak küçük haç gibi belli olmayan bazı sembollere izin verilmişti.

'DIŞLANMADI, NÖTR GİYİNMESİ İSTENDİ'

Bölgedeki eğitim müdürü Patrice Dutot, “Kız öğrenci dışlanmadı, sadece daha nötr bir giysi giyip geri gelmesi söylendi. Öyle görünüyor ki babası öğrencinin okula geri gelmesini istemedi” dedi. L'Union-L'Ardennais adlı yerel gazeteye konuşan Sarah K, uzun siyah eteğinin belirli bir dini sembol olduğunu düşünmediğini söyledi. Genç kız eteğinin "özel bir şey" olmadığını kaydetti.

Gazetenin haberi kısa sürede ulusal ve uluslararası basına da yansıdı. Fransa'da Twitter'da #JePorteMaJupeCommeJeVeux (Eteğimi istediğimi gibi giyerim) diye bir hashtag başlatıldı.