BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
GÜNCEL

Esnafı döven İrlandalı boksör davasında flaş karar!

İrlandalı boksör davasında flaş karar: Tek başına sopalı 15 kişiyi döven İrlandalı boksör 'meşru müdafaa' nedeniyle ceza almadı. Bir Aksaray esnafı ise mahkum oldu.

İrlandalı boksör davasında karar açıklandı: Mahkeme, İrlandalı Mohammamed Fadeldabbous'un yumruklarına 'meşru müdafaa' diyerek ceza vermedi. Sanık Esnaf Şenol Palan'ı ise 'kasten yaralama' suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

Aksaray’da Ağustos 2016’da dolaptaki suların düşürülmesi nedeniyle kavga eden İralandalı turist Mohammed Fadeldabbous ile 3 esnafın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Müşteki sanık Fadeldabbous’un kendini savunmak için yumruk attığını eyleminin 'meşru müdafaa' kapsamında kaldığını belirtilerek ceza verilmedi. Fadeldabbous ile kava eden esnaftan müşteki Şerafettin Özbey 'kasten yaralama' suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müşteki sanık olan diğer iki esnafa ise adli para cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Fadeldabbous’un kolunu kıran kimliği tespit edilemeyen kişi hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul 54’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 'neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış kasten yaralama' suçundan 7’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan müşteki sanık Şerafettin Özbey katıldı. 'Kasten yaralama' suçundan 3 aydan 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanan müşteki sanık Mohammed Fadeldabbous ile diğer müşteki sanıklar katılmadı.

MAĞDUR OLDUK

Duruşmada son sözü sorulan Şerafettin Özbey, “Ailem ve ben çok mağdur olduk. Beraatime karar verilsin” dedi.

3 YIL 6 AY 5 GÜN CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme, müşteki sanık Şenol Palan’ı 'kasten yaralama' suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı. Palan’a verilen ceza ertelenmedi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verildi.

HÜKÜM AÇIKLANMADI

Müşteki sanık Şerafettin Özbey ise Mohammed Fadeldabbous’a tekme ve yumruk atarak 'kasten yaralama' suçundan 250 gün karşılığında 5 bin TL para cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mohamad Raıe ise Mohammed Fadeldabbous’a darp etme suçundan 100 gün karşılığı 2 bin TL adli para cezasına çarptırılarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Özbey ve Raıe, 5 yıl içerisinde kasten suç işlemezse hakkındaki dava düşecek.

MEŞRU MÜDAFAA

Mağdur sanık Mohammed Fadeldabbous hakkında müdahil sanık Şeraftettin Özbey’i darp ettiği iddiasıyla dava açıldığı ancak Fadeldabbous’un Özbey’e yönelik herhangi bir eylemi olmamışken, kedisine yönelen tekme ve yumruk karşılığında bunları bertaraf edebilmek için, diğer müdahil sanığa tek bir yumruk attığı belirtildi. Fadeldabbous’un, kendisine yönelen ve yönelecek olan saldırılara orantılı olacak şekilde geliştiğinden eylemi 'meşru müdafaa' kabul edilerek ceza verilmedi.

KOLUNU KIRAN KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mohammed Fadeldabbous’un kolunun bilirkişi raporunda belirtilen ve diğer sanıklarla irtibatı olmadığı anlaşılan 7 No’lu kişi tarafından kırıldığının anlaşıldığını belirtilerek 7 No’lu kişi hakkında gereğinin yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Sitene Ekle
Etiketler