BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Eski eşinin sevgilisine dava açtı ve ...

İki yıl önce boşanan kadın, eski eşinin sevgilisinden, ‘evli erkekle bilerek birlikte olduğu iddiasıyla tazminat istedi. Mahkeme, ‘evli erkekle ilişkinin aile birliğinin bozulmasına yol açtığı’ gerekçesiyle tazminata hükmetti

Abone ol

İSTANBUL Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan Z.A.,eşinin yaşadığı yasak ilişki nedeniyle önce boşandığını belirterek, eski eşinin sevgilisi hakkında 20 bin TL'lik tazminat davası açtı. Z.A. eski eşinin sevgilisi olan C.A.'nın evli olduğunu bildiği bir kişiyle ilişkiye girmesinin, ahlaka aykırı haksız fiil oluşturduğu, bu fiilin A.'nın aile hayatının sona ermesine neden olduğu vurgulandı.

Mahkeme, boşanma davası dosyasını inceleyip, tanıkları dinledi. Tanıklar, A.'yı, Z.A'nın eşinin arkadaşı olarak bildiklerini beyan etti. Mahkeme, "C.A.'nın, evli olduğunu bildiği erkekle birlikte olduğu, bu durumun, evliliğin bitmesine etken olduğu ve manevi tazminat koşullarının oluştuğu" sonucuna vardı. Kararda, 10 bin lira tazminatın faiziyle birlikte A.'dan alınarak Z.A.'ya verilmesine hükmedildi.

YARGITAY İÇTİHADI

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 24 Mart 2010'da benzer bir davada, "Evli bir kimsenin, evlilik dışı birlikteliği, diğer eşin sosyal kişilik değerlerine saldırı niteliğinde olduğu gibi, bu eyleme katılan kişinin eylemi de bundan ayrı düşünülemez. Dolayısıyla bu eyleme, evliliği bilerek katılan kişi de diğer eşin uğradığı zarardan sorumludur" ifadelerine yer vermişti.

(Takvim)