BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Eski CHP'li Başkan Yardımcısı hakkında 24 yıl hapis istemi! Cinsel saldırı suçundan tutuklanmıştı

MALTEPE'de bir kafeteryada 23 yaşındaki Z.Y.'ye isimli kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan CHP Maltepe İlçe yöneticisi Umut Karagöz hakkında, "Cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve" Tehdit" suçundan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Abone ol

CHP Maltepe İlçe yöneticisi Umut Karagözhakkında, Maltepe'de bir kafeteryada 23 yaşındaki Z.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile yürütülen soruşturma tamamlandı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Umut Karagöz hakkında, "Cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve" Tehdit" suçlarından iddianame düzenlendi

İddianamede, şüpheli Umut Karagöz ile şikayetçi Z.Y.'nin bir süre aynı yerde çalıştıkları, suç tarihinde de Maltepe'de Umut Karagöz'ün Z.Y.'yi bir kafeye çağırdığı, Z.Y.'nin de bunu kabul ederek bir arkadaşı ile kafeye gittiği belirtildi. 

Masadaki bardakla kafasına vurdu

Z.Y.'nin arkadaşının kafeden erken ayrıldığı kaydedilen iddianamede, diğer müşterilerin gitmesi ile müşteki Z.Y. ile U.K.'nın başbaşa kaldığı, Umut Karagöz'ün gitmek isteyen Z.Y.'ye kalması için ısrar ettiği, gitmek için ayağa kalktığında kendisine çekip üzerine aldığı, Z.Y.'nin de kurtulmak için masadaki bardakla Umut Karagöz'ün kafasına vurduğu kaydedildi.

Tuvalete götürüp cinsel saldırıda bulundu

Z.Y.'nin kafasına bardak vurduğu Umut Karagöz'ün buna kızarak Z.Y.'yi saçından sürükleyerek tuvalete götürdüğü, dövdüğü, cinsel saldırıda bulunduğu, küfür ettiği, boğazını sıktığı, 'seni kimse duyamaz, kapı kilitli, seni burada öldüreceğim' diyerek tehdit ettiği, bu eylemlerin yaklaşık 1 - 1.5 saat sürdüğü belirtildi. 

İşte yapılan suçlamalar ve istenen ceza

İddianamede, Umut Karagöz'ün, "Nitelikli cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve" Tehdit" suçlarından 16 yıl 6 aydan 24.5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.  İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza mahkemesinin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Maltepe'de CHP ilçe başkan yardımcısı U.K., (40)'nin 20 yaşında bir kadını zorla bir restorana kapatıp taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan K.K'nın tutuklanarak cezaevin gönderildiği ifade edildi.

Tutuklama işleminin İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 23 Kasım günü "Nitelikli cinsel saldırı" suçlaması kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi. Şüphelinin Maltepe Kapalı Cezaevi'ne konulduğu kaydedildi.

Taciz olayının patlak vermesinin ardından olayın üzerini örtmek için bazı kişilerin devreye girdiği ve genç kadın ile ailesiyle görüşülmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Yaşananlara ilişkin CHP il ve ilçe yöneticileri ile CHP kadın kollarının ilçe yöneticilerinin sessiz kalmasını trajedi olarak nitelendirildi.

Barış Yarkadaş'tan tepki

Barış Yarkadaş, "tarihe not düşmek için yazıyorum" diyerek şunları söylemişti:

Tarihe not düşmek için yazıyorum: CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U.K'nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam. Cezaevine atılan U.K, insanlık dışı bir suç işlemiş ve partimizin değerlerine leke sürmüştür. Derhal partiden atılmalıdır. Mağdurun ifadesi ortadadır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
ORC'nin son seçim anketi olay! Sadece üç parti Meclis'e girebiliyor
Foto Galeri ORC'nin son seçim anketi olay! Sadece üç parti Meclis'e girebiliyor Galeriye Gözat