BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Eski büyükelçi Namık Tan'a Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt

Türkiye'nin ABD eski Büyükelçisi Namık Tan'ın, Rusyadan S-400 füzelerini alımına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Cumhurbaşkanlığından yanıt geldi.

Abone ol

Türkiye'nin ABD eski Büyükelçisi Namık Tan'ın ülkemizin ABD ile yaşadığı S-400 gerilimine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD'li yetkililer, henüz bir karar alınmış olmamasına rağmen, Washington yönetiminin Türkiye'ye F-35 verilmesi hazırlıklarını askıya almayı düşündüğünü doğruladı. ABD tarafı ayrıca Türkiye'ye alternatif tedarikçi arayışına da başladı" ifadelerini kullanmıştı.

"S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir" 

diyen Namık Tan, "Gerçekçi/soğukkanlı olmalıyız. F-35'lerin imalatına yaptığımız katkının, bu bağlamda ortak üretim sürecinde yer almamızın, savunma sanayii şirketlerimze ciddi teknolojik kabiliyet, ülkemize gelir kazandırmakta olduğunu unutmamalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt

Öte yandan Tan'ın bu sözlerine karşın Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden yanıt gecikmedi.  Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Twitter hesabından Tan'a tepki gösterdi.

Karaca paylaşımında,

"Sn. Büyükelçi Namık TAN, bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden, Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye'yi değil. Amerika'yı ikaz edin!!!" 

diye yazdı.