BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Eski başkanın kanını satışa çıkardılar!

ABD eski Başkanı Ronald Reagan’ın kanının bulunduğu tüp, açık artırmayla satışa çıkarıldı

Abone ol

Bazı çevreler tarafından öfkeyle karşılanan habere göre, satışa çıkarılan kan, Reagan'ın 1981’de uğradığı suikast girişiminin ardından kaldırıldığı George Washington Üniversitesi Hastanesi'nde alındı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İngiliz müzayede firması PFC Auctions tarafından internet üzerinden düzenlenen açık artırmada tüpe teklif edilen son fiyat 9 bin 910 dolar. Sitede, üzerinde "Ronald Reagan" yazılı bir etiketin bulunduğu tüpün fotoğrafı da bulunuyor.

2004 yılında 93 yaşındayken ölen Reagan’ın kanının satışı hakkında konuşan Reagan Vakfı Başkanı John Heubusch, eğer söz konusu olay doğru ise “bu alçaklığı” engellemek için mücadele edeceğini belirtti.

İNCELEME BAŞLATILDI

Heubusch, Reagan’ın suikasttan sonra tedavi gördüğü George Washington Üniversitesi Hastanesi'nin konuyla ilgili bir inceleme başlatacağını da sözlerine ekledi.

Annesi, Reagan vurulduğu sırada bu hastanede çalışan bir kişi tarafından satışa çıkarılan kanın Perşembe gününe kadar müzayedede kalacağı belirtildi.

ABD Başkanı, John Hinckley Jr. isimli bir kişi tarafından Washington'daki Hilton Oteli'nde vurulmuş, fail akıl sağlığı yerinde olmadığı için ceza almamış ve akıl hastanesine yatırılmıştı.

2.20120522161815.jpg