BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Eski Bakan Tüzmen yeni işini buldu

Eski Bakan Kürşat Tüzmen, milletvekilliğinin ardından ticarete atıldı

Abone ol

Genpower Jeneratör’den yapılan açıklamada, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde ihracatı 132 milyar dolara taşıyan Tüzmen’in, bugün itibariyle Genpower Jeneratör’de yönetim kurulu üyesi ve dış ticaret danışmanı olarak faaliyette bulunacağını ve ihracattaki tecrübesi ile şirkete güç katacağı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "İhracatı ve dış faaliyetlerin firmanın can damarları olarak gören Genpower, kendisini iceberg yaklaşımıyla tanımlıyor. Dış faaliyetler icebergin deniz altında kalan ve pastadan yüzde 75 paya sahip olan 7 kıta ve 100’ü aşkın ülkeye yapılan ihracatı simgeliyor. Böylesine dışa dönük bir firmaya Tüzmen’in katılması firmanın ihracat anlamında sınırları genişletmesi ve kaliteli hizmeti tüm dünyaya yayması anlamına geliyor." Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de Türkiye’de doğup bir dünya markası haline gelen Genpower Jeneratör’ün 18 yıldır çizdiği ihracat stratejisini çok uygun bulduğunu kaydederek, şirketi kısa zamanda dünyanın en büyük jeneratör üreticisi konumuna getireceklerini ifade etti.

Genpower Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu da, Kürşad Tüzmen ile yıllardır tanıştıklarını, siyaseti bırakması sonrasındaki birlikte yedikleri bir yemek esnasında iş yapma fikrinin doğduğunu belirterek,"Tüzmen’in bilgi ve tecrübesi sayesinde ihracat yaptığımız ülkelerin sayısını artırmayı hedefliyoruz, kendisi bize anahtar olacak, kapıları açacak" ifadesini kullandı.