BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  GÜNCEL

Eşinin mesleğine merak sardı işte sonuç!

Ustalık belgesi alarak çilingirlik yapmaya başlayan kadın görenleri şaşkına çeviriyor.

Abone ol

ESKİŞEHİR'de, evlendikten sonra anahtarcı olan eşinin mesleğine merak saran, 8 yıl önce de ustalık belgesi alan 45 yaşındaki kadın, çilingirlik yapıyor.

Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde eşi ve oğluyla anahtarcı dükkanı işleten Naime Boz (45), yaptığı açıklamada, eşi Mehmet Boz ile 1988 yılında evlendiğini, bu tarihten sonra sürekli eşinin iş yerine gelip giderken mesleği sevmeye başladığını söyledi.

Anahtarların yapım sürecini inceleyerek zamanla işi öğrendiğini ve anahtar makinesinin başına geçtiğini anlatan Boz, "Bu işte istekli olmak da önemli. İsteyerek ve özenerek başladım. Eşim bu işe başlamadan önce 'Bu işi yaparsın ama gerek yok.' diyordu. Eşime 'Bir anahtar yapayım, deneyeyim.' diyordum, sonra yapmaya başladım. Daha sonra bu isteğim eşimin hoşuna gitti. Eşimin destekleriyle başladım." diye konuştu.

"USTALIK BELGESİ OLAN İLK KADINLARDAN BİRİYİM"

Boz, 2009 yılında ustalık belgesini aldığını ancak çilingirliğin hep erkek mesleği olarak görüldüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çilingir ustalık belgesi olan ilk kadınlardan biriyim. Bunun erkek mesleği olmadığını kadınların da yapabileceklerini gösteriyorum. İş yerine gelenler beni gördüklerinde 'Anahtar yaptıracaktık ama' diyerek içeriye giriyor. Kapı açmaya gittiğimde de 'Biz erkek bekliyorduk ancak kadınların yapması da çok güzel.' diyorlar. Çilingirlik mesleğinde sadece kadınların değil erkeklerin de zorluklarla karşılaştıklarını biliyorum. Çünkü kapı açma biraz risklidir."

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojileri Bölümü'nden mezun olan oğlu Ahmet Boz'un da kendileriyle çalışmaya başladığını belirten Boz, onunda ailesinin mesleği seçtiğini sözlerine ekledi.