BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenyurt'ta kaçak doğumhaneye çevrilen daireye baskın! 'Bakamıyorsanız bize satın'

Adres yine Esenyurt... Kaçak doğumhaneye çevrildiği bilgisi üzerine baskın gerçekleştirilen kentteki bir dairede sözde doktor ve ebesi gözaltına alındı. Şahısların, ailelere “Çocuklara siz bakamıyorsanız bize satın” teklifinde bulunduğu da iddia edildi.

Abone ol

Esenyurt’ta bir apartman dairesinin kaçak muayenehane yapıldığı ihbarını alan Esenyurt Asayiş Büro Ekipleri, işyerini izlemeye aldı. Ekipler, yaklaşık 1 ay önce yabancı uyruklu iki kişi tarafından kiralandığı tespit edilen dairede yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığını belirledi. Durumu olmayan ailelere para karşılığında bebeklerini satabileceklerini ifade eden şüpheliler yapılan ihbar üzerine yakayı ele verdi. İhbar üzerine sözde muayenehaneye, Esenyurt Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler baskın düzenledi.

işyerinde muayene için gelen kişilerle birlikte sözde doktor Ö.K. ile yardımcısı sözde ebe A.O.’yu gözaltına aldı.

Sözde doktor: Bal ticaretiyle uğraşıyorum

Doktor alarak çalıştığı belirlenen Ö.K., "Ben sadece bal ticaretiyle uğraşıyorum. Eşim de hacamat işleriyle uğraşıyor" diyerek kendisini savundu.

Tutuklandılar

Adreste yapılan aramada ultrason cihazı, doğumda kullanılan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve doğum sedyesi ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından kaçak muayenehane mühürlenerek kapatıldı. Adliyeye sevk olan Ö.K ile A.O ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskın anı ise kameraya yansıdı.