BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Esenyurt'ta emlak piyasası kötüye gidiyor

Esenyurt‘ta büyük bir kriz haline gelen İmar Yönetmenliği emlak piyasasını kötü yönde etkilemeye başladı.

Abone ol

Esenyurt‘ta büyük bir kriz haline gelen İmar Yönetmenliği emlak piyasasını kötü yönde etkilemeye başladı.

Esenyurt'a ait Emlak piyasasının 2012 verileri göze alındığında Kiralık ve Satılık Daire ilanlarında artış gözlemlenirken, fiyat artışı bakıldığında ise İstanbul ortalamasının en alt basamağında yer aldığı bilgisine ulaşılıyor. Satılık Emlak ilan sayısında 2011 yılına göre yüzde 22 oranında artış gözlemlenirken, fiyat artışı konusuna baktığımızda Esenyurt'un beklenen ortalamayı bile yakalamadığını görüyoruz.

Esenyurt'ta Kiralık emlak ilanlarının sayısında yüzde 42 oranında artış yaşanırken, kiralık dairelerinin fiyatlarında ise bir önceki yılın taban fiyatlarının baz alınması Esenyurt'ta ters giden bir şeylerin olduğunun açık göstergesi. 2012 yılında devam eden Konut projeleri sayısında İstanbul'da ilk sıralarda yer alan Esenyurt 75 projeye ev sahipliği yapıyor. İmar izni nedeniyle çoğu projenin durma noktasına geldiği Esenyurt bana göre İstanbul'a alternatif bir proje olmaktan çok uzak. İmar faaliyetleri konusunda Belediye ve firmalar arasında yaşanılan kriz ise çözüme ulaştırılamayacak kadar karmaşık.

Tabi ki Esenyurt'ta yaşanan bu krizin yankılarının tek sorumlusu imar faaliyetlerini yapan firmalar değil. Esenyurt Belediyesi de konuya el atma konusunda çok geç kaldı. Projeler başladıktan uzun bir zaman sonra proje raporlarını kamuoyu ile paylaşan Esenyurt Belediyesi 29 projede neredeyse beyan edilenin iki katından fazla Konut yapımı olduğunu açıkladı. Yapım onarım çalışmalarının üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra raporların yayınlanması ise konuyla ilgili belediyenin görevlerini yerine getirip getirmediği konusunda akılda soru işaretleri yaratıyor.

Kaynak:kiraguru.com