BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  DÜNYA

Esed güçlerinin saldırılarında 120 kişi öldü

Suriye'de Esed'e bağlı ordu güçlerinin saldırılarında 120 kişi öldü.

Abone ol

Rejim güçleri Halep ve Rakka'da yerleşim yerlerini "varil bombalarıyla" vurdu.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı nizami ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 17'si çocuk, 16'sı kadın olmak üzere 120 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 61, başkent Şam'da 23, İdlib'te 11, Kuneytra ve Dera'da 6'şar, Deyru'z Zor'da 4, Hama'da 2, Humus'ta 3 ve Suveyda kentinde de 4 olmak üzere 120 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, ölenler arasında 27 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise Esed güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Nebek beldesini karadan karaya füzelerle vurması sonucu onlarca evin yıkıldığı, elektriğin kesik olduğu belde de halkın operasyonlar nedeniyle dışarıya çıkamadığı ve temel gıda malzemelerine ulaşılamadığı bildirildi.

Şam'ın Duma, Yermuk, Dareyya, Kabun ve Berze banliyölerinin havan topu ile yoğun roket saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep ve Rakka kentinde yerleşim yerlerini "varil bombalarıyla" vurduğu aktarıldı.

Açıklamada, Esed'e bağlı nizami ordunun birçok kentte yönetim karşıtlarının kontrolünde olan yerleri topçu ateşi, havan topu ve karadan karaya atılan füzelerle vurduğu belirtildi.