BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Esad'a darbeyi vuran komutan konuştu!

Bir süre önce Türkiye üzerinden kaçarak Fransa'ya sığınan Esed'in çocukluk arkadaşı Suriyeli general Manaf Tlas ilk kez konuştu.

Abone ol

Suudi sermayeli El Arabiya televizyonuna açıklama yapan Suriye li general Manaf Tlas , "Onurlu Suriye ordusu subayları Suriye'deki cinayetleri kabul etmezler. Başkan Beşşar Esad sonrası kurulucak Suriye'ye hizmet etmeme izin verin" dedi.

Tlas açıklamasında, "Hepimiz Suriye'ye hizmet için biraraya gelmeli, ülkeye istikrar getirerek, özgür ve demokratik Suriye'yi kurmalıyız" şeklinde konuştu. "Yeni Suriye intikam, ayrıştırma ve tek elden yönetilmemeli" diyen firari General Manaf Tlas, ordudan firar etmeyen askerleri ise suçlamak istemediğini söyledi.

İKAMETİ GİZLİ TUTULUYOR

Yaklaşık bir ay önce Fransa'ya kaçan Tlas ilk kez kameraların karşısına çıkmış oldu. Fransız yetkililer, firari general Manaf Tlas'ın Fransa'da olduğunu belirtiyor ancak ikamet ettiği yeri gizli tutuyor.

İKİ ELÇİ DAHA ESED'İ TERK ETTİ

Öte yandan Suriyeli muhalifler, Suriye'nin Irak büyükelçisinden sonra Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçilerinin de Esed rejimini terk ederek, kendi taraflarına geçtiğini iddia etti.