BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  DÜNYA

Esad: Erdoğan ve Davutoğlu'nun son hayali...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, güvenli bölge planının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “çöken hayallerinden sonra elinde kalan son hayali” olduğunu söyledi.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Hizbullah'a ait Lübnan TV kanalı Al Manar'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırında oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Güvenl bölge için "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “çöken hayallerinden sonra elinde kalan son hayali” diyen Esad,  konuşan Esad, daha önceki açıklamalarındaki gibi "Türkiye'yi terörist gruplara destek vermekle" suçladı.

"EFENDİLERİ BUNU YAPMALARINI SÖYLEMEZSE..."

Röportajı yapan muhabirin güvenli bölge planıyla ilgili sorusu üzerine Esad, planla ilgili olarak ayrıca, "Efendileri bunu yapmalarını söylemezse bu yolda ilerleyemezler" dedi.

İran'ın Batı ile nükleer krizinde anlaşmaya varması ardından İran ve Rusya'nın Suriye'ye desteğinin azalmaya başladığı yönündeki iddialara ilişkin ise Esad, "Rusya ve İran'ın dostlarını terk etmediğini, kendilerine desteğin tam olarak sürdüğünü" dile getirdi.

IŞİD'E KARŞI KOALİSYONDA YER ALACAK MI?

Esad, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı da "taraflı açıklamalar yapmakla" suçladı.

IŞİD'e karşı uluslararası bir koalisyon içinde yer alıp almayacaklarına dair bir soruya ise Esad, "Suriye yönetiminin böyle bir ittifakı reddetmeyeceğini ama terörizme destek veren ülkelerin terörizmle mücadele etmesinin anlamsız olacağını" yanıtını verdi.

Suriye'de iç savaşa evrilen gerilim, güvenlik güçlerinin 2011 Mart ayındaki bir hükümet karşıtı gösteriye müdahalesiyle başlamıştı. İç savaşta bugüne dek 240 binden fazla kişi hayatını kaybetti.