BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kimdir hangi partiden

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da 21 vatandaşın hayatını kaybettiği çöken binanın sorumlusunun Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu ileri sürdü. Peki Mehmet Sekmen kimdir ve aslen nereli? Mehmet Sekmen hangi partinin adayı?

Abone ol

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da 21 vatandaşın hayatını kaybettiği 14 vatandaşın da yaralandığı olayla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin!" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarının ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de merak edilmeye başlandı. Peki Mehmet Sekmen kimdir, aslen nereli? Mehmet Sekmen hangi partinin adayı? 

MEHMET SEKMEN KİMDİR? AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, 1958'de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu. İlkokula doğduğu köyünde başlayan Mehmet Sekmen, İstanbul Fatih İmamhatip Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Ankara'da Bankacılık ihtisasını tamamladı.

Çeşitli sivil toplum Kuruluşlarında aktif görevler alan Mehmet Sekmen, iş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı. 1985 yılından sonra Mali Müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı.

Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal'da 2. dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti.

10 yıl Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan Sekmen, Kartal Spor'un altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Kulübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti.

2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı.

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Partisinin yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarında görev aldı.

Mehmet Sekmen, evli 4 dört çocuk babasıdır.