BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Eruygur Ordu göreveciler ile

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türk Solu grubuyla yemekte buluştu.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, darbe tahrikçiliği yaptıkları için Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında soruşturma açılan Türk Solu grubuyla yemekte buluştu. Söz konusu grup, 4 yıl önceki ADD mitinginde 'Ordu göreve' pankartları açmıştı. Türk Solu'nun ismi, Danıştay'a yönelik silahlı saldırı olayında da geçmişti.

Toplum hafızasında olumsuz bir imaja sahip Türk Solu grubu, bir süredir Milli Mücadele Derneği ismi adı altında örgütlenmeye çalışıyordu. Milli Mücadele Derneği yaklaşık iki hafta önce Ankara'da dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, ADD Genel Başkanı Şener Eruygur, ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, ADD eski Genel Başkanı Halil İbrahim Şahin, ADD eski Genel Sekreteri emekli Vali Aydemir Ceylan da katıldı. Yemekte MMD Genel Başkanı Hüseyin Adıgüzel ve Ankara Temsilcisi Yılmaz Ekinci birer konuşma yaptı. Eruygur ile darbe tahrikçiliği yapmakla suçlanan Türk Solu grubu arasındaki samimi ilişkiler fotoğraflara da yansıdı. Nokta dergisinde yayınlanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu belirtilen günlükte Eruygur'un darbe planladığı kaydedilmişti.

Birlikte yenen yemeğe rağmen ADD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Türk Solu grubu ile ilişkilerinin olmadığını iddia etti. Hilmioğlu, Zaman'ın önceki gün duyurduğu 'Öğrencileri eyleme götürmek için sınavları ertelediler' başlıklı haberle ilgili bir televizyon kanalına konuştu. Dört yıl önceki Cumhuriyet yürüyüşündeki 'Ordu göreve' pankartlarının hatırlatılması üzerine Hilmioğlu şunları söyledi: "Ankara'da buluşup Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Toplantının bir noktasında nereden geldiği belli olmayan, kimsenin anlayamadığı, orijinini halen insanların tam olarak bilemediği 15-20 kişilik bir grup ortaya çıktı. Bunu mitinge katılanlar sahiplenmedi, kınadılar. Bizler de kınayıp tasvip etmedik. O bir provokasyondu."

Erkan Acar-Zaman