BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay şimdi bu halde!

Çekilen bu son fotoğraf da Ertuğrul Günay'ın son dönemdeki durumunu özetleyen en iyi kare oldu.

Abone ol

AK Parti iktidarında Kültür Bakanlığı da yapan Ertuğrul Günay şu günlerde "yalnız adam" olarak karşımıza çıkıyor.

Önce CHP'den AK Parti'ye geçerek bakanlık koltuğuna oturduğu için CHP'liler tarafından "dönek" ithamlarına maruz kalan Günay, şimdi de Erdoğan'ı hedef alarak yaptığı çıkışlarla AK Partililerin de tepkisini çekiyor.

SÖZLERİ DÜZELTİLEN BAKAN

Ertuğrul Günay, Başbakan'ın Özgürlük Anıtı için "ucube" tanımlaması yapmasıyla ilk kez Erdoğan'la ters düşmüştü. O günden sonra yaptığı birçok çıkış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzeltilmiş, yaptığı ikinci açıklamalarında daha yumuşak bir üslup kullanmak zorunda kalmıştı. Günay'ın "yoruldum, o yüzden bırakıyorum" açıklamaları olsa da bakanlıktan ayrılması Erdoğan'la birçok kez ters düşmesinden dolayı olarak yorumlanmıştı.

İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ SAYFISINI GÖRDÜNÜZ MÜ? GÜNÜN TÜM POLİTİKA HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AK PARTİ'NİN ISSIZ ADAM'I

Günay, şimdi de Gezi Parkı eylemlerine yönelik hükümet kanadını eleştiren tweetleri yüzünden AK Partililerle ters düştü. Eski Bakan, Gezi protestolarında polisin aşırı güç kullandığını ve hükümetin Topçu Kışlası konusunda da yanlış adımlar atarak tarihe ve doğaya saygısızlık yaptığını ileri süren tweetler atmıştı. Bu tweetler Günay'ın AK Partili seçmen ve partililerle arasındaki mesafenin iyice açılmasına yol açtı.

ERTUĞRUL GÜNAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ.
ESKİ KÜLTÜR BAKANI BAKIN GEZİ OLAYLARI İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ

Bakanlığı sona erdikten sonra herhangi bir konuda fikri sorulmayan, parti çalışmalarından uzaklaşan Günay, CHP'den sonra AK Parti'deki serüveninde de "yalnız adam" konumuna düştü.

Çekilen bu son fotoğraf da Ertuğrul Günay'ın son dönemdeki durumunu özetleyen en iyi kare oldu.