BIST 9.547
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,30
HABER /  SAĞLIK

Erken yaşta cinsel ilişki çok tehlikeli

Erken yaşta cinsel ilişkiye girmek kadın sağlığında kötü sonuçlara sebep oluyor. İşte erken cinsel ilişkinin sonuçları.

Abone ol

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Altıntaş, erken yaşta cinsel ilişkiye giren kadınların rahim kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Altıntaş, ÇÜ Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen "Kadın Kanserlerinde Erken Tanı ve Koruma" konulu konferansta, genç yaştaki cinsel ilişkinin tehlikelerini anlattı. Erken yaşta cinsel ilişkiye giren kadınların rahim ağzı henüz gelişmediği için diğer hemcinslerine oranla kanser riskini çok daha fazla taşıdıklarını vurgulayan Altıntaş, "Eğer cinsel ilişki sonrası kanamanız oluyorsa ya da et suyu kıvamında akıntınız varsa mutlaka araştırmasını yaptırın. Kanser özellikle erken yaşta ilişkiye girmeye başlayan kadınların yüzde 80'inde kendini gösteriyor. Bunun nedeni cinsel ilişki döneminde de rahim ağzının gelişmeye devam etmesi. Hiç doğum yapmayan kadınlar rahim içi ve yumurtalık kanseri riski taşırken, çok doğum yapan kadınlar rahim ağzı kanseri riskini taşıyor" dedi.

Düzenli doktor kontrolüne giden kadınların erken tanıyla kanserden kurtulabileceğini belirten Altıntaş, en önemli kanser belirtisinin cinsel ilişki sonrası kanama olduğunu kaydetti.