BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,03
HABER /  DÜNYA

ERKEN EMEKLİLİK BEKLEYENLERİ ÜZECEK HABER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, erken emeklilik konusunda bir çalışman olmadığını ve konuya sıcak bakmadığını söyledi. <br/>Çeşitli gezi ve tem...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, erken emeklilik konusunda bir çalışman olmadığını ve konuya sıcak bakmadığını söyledi.
Çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nevşehir Valiliği önünde Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve daire müdürleri tarafından karşılandı.
Valilik girişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’de 5 milyon kişiyi ilgilendiren erken emeklilik konusunda net konuştu. Bu konuyla ilgili bakanlığının bir çalışması olmadığını kaydeden Bakan Şimşek, konuya sıcak bakıp bakmadığı şeklindeki soruya ise, “Hayır sıcak bakmıyorum” cevabını verdi.

“KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK”
PKK’nın daha önce açıkladığı çekilme takvimi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Bakan Şimşek, Türkiye’nin, dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olmak ve bölgesinde güçlü bir devlet olması için ayaklarındaki yüklerden kurtulması gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar terörden kazananın sadece silah tüccarları olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, “Burada önemli olan ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Yani on yıllardır süren bir çatışma sürecinin bir galibi yok. Herkes aslında kaybetmiş. Bir tek kazananları var o da silah tüccarları. O da bölgemizde huzuru, barışı ve milletimiz arasında kardeşliği istemeyenler. Onun için biz çatışma sürecini sona erdirecek çözüm ile birlikte inşallah ülkemiz çok daha hızlı bir şekilde kalkınacak, çok daha hızlı bir şekilde gelişecek. Bu ülkenin bin yıldır var olan kardeşliği de çok daha güçlenecek. Dolayısıyla tabi ki büyük bir rahatlama getirmiş durumda. Hakikaten Türkiye’ye yeni bir enerji katacak ve Türkiye yeni bir çıkışın çok büyük bir çıkışın eşiğinde. Son on yıldır Türkiye çok büyük değişim ve dönüşümden geçti. Her alanda büyük başarılar sağladı. Ama Türkiye uzun vadede potansiyelini gerçekleştirmek istiyorsa, Avrupa’da ilk ikiye dünyada güçlü bir şekilde yerini sağlamlaştırmak istiyorsa ekonomik anlamda böyle, siyasal anlamda küresel bir anlamda büyük bir aktör olmak istiyorsa bölgesinde lider, saygın bir ülke olmak istiyorsa kendi ağırlıklarından kurtulması lazım. Kendi iç sorunlarını çözmesi lazım. Sayın Başbakanımız bu konuda, hükumetimiz, partimiz bu konuda çok ciddi bir irade ortaya koymuştur. Ve bu irade sonucunda kardeşliğimiz ben inanıyorum ki daha da pekişecek, daha da güçlenecektir” diye konuştu.

“SİVİL ANAYASA KONUSU”
Bakan Şimşek sivil anayasa konusunda ise, Türkiye’nin yeni bir anayasayı hak ettiğini ifade ederek, “Konuyu takip ediyorsunuz. Bu ülke tabii ki daha hakikaten daha sivil, daha uluslararası normlarda anayasayı hak ediyor. Herkes kabul ediyor ama bu yöndeki çalışmalar bugüne kadar nispeten yavaş gitti. Fakat çok açık ve net olarak bu ülke tabi ki yargı anayasasından kurtulmak zorundadır. Daha önce bir takım değişiklikler yapıldı ama esas itibarıyla bu ülke sıfırdan yeni bir anayasayı hak ediyor. Gelinen noktada bunu başarabilirsek Türkiye için bir başka eşiği aşmış oluruz. Ama olmazsa da yine Başbakanımızın daha önce ifade ettiği gibi muhtemelen meclisin güvenoyuna gelir. Şuana kadar ki süreç en azından arzulanan sonucu doğurmuş değil. Yani iki yüze yakın madde üzerinde tartışılmış bunların ancak dörtte biri üzerinde bir uzlaşma söz konusu. Dolayısıyla arzulanan noktada değil” dedi.
(İHA)