BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erkan Koyuncu’nun durumu kritik

Sabah saatlerinde Galatasaray antrenmanını takip etmek için gittiği Metin Oktay Tesisleri’nde yaşanan kaza sonucu yaralanan Sabah Gazetesi f...

Abone ol

Sabah saatlerinde Galatasaray antrenmanını takip etmek için gittiği Metin Oktay Tesisleri’nde yaşanan kaza sonucu yaralanan Sabah Gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Tesis girişindeki otomatik kapıya sıkışarak ağır yaralanan Erkan Koyuncu’nun doktoru Beyin Cerrahi Uzmanı Doktor Murat Dağ, talihsiz gazetecinin durumunun ciddi olduğunu söyledi.
Koyuncu’nun tedavisinin devam ettiği Bakırköy Devlet Hastanesi’nde açıklama yapan Doktor Murat Dağ, "Şu anda çok yaygın bir beyin hasarı mevcut. Yoğun bakımda takip ve tedavisine devam edilecek. Tabii ki mucize kapısı her zaman açık ama durumu çok ciddi. Önümüzdeki saatler bize neyin ne olacağını daha iyi gösterecek. Beyin içi hasar mevcut. Problem sadece kafa tası kırığı değil. Yaygın beyin kanaması ve beyin içi hasar var. Ciddi bir basınç söz konusu. Müdahaleler yapılıyor” dedi.

ARIBOĞAN: “ÇOK ÜZÜLDÜK”
Galatasaray CEO’su Lutfi Arıboğan ise görünmez bir kaza olduğunu dile getirerek, “Sevdiğimiz bir arkadaşımız. Çok üzüldük. İnşallah dualarımızla yaşar diye bekliyoruz. Kaza olur olmaz kulüp doktorlarımız hemen müdahale etti. Daha sonrasında da ambulans yetişti. Burada da gereken her şey yapıldı. İnşallah durumunun stabil olması devam eder. Yoğun bakıma alındı. Bundan sonrasını doktorlarımız takip edecekler” diye konuştu.
Olayın nasıl olduğu konusunda da bilgi veren Arıboğan, “Spekülasyonları bilmiyorum ama demir kapı açılırken hızlı bir hamlesi olmuş arkadaşımızın. Teknik boyutunu mühendisler açıklarlar. Kapı o sırada sensörden dolayı mı bilmiyorum, kapanmış. Böyle bir sıkışma olmuş ve fark edilince hemen açılmış” şeklinde konuştu.
Bakırköy Belediye Başkanı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da, Erkan Koyuncu’nun çok ağır bir kafa travması geçirdiğini ifade ederek, "Hakikaten çok üzücü görünmez bir kaza. Yoğun bakımda doktor arkadaşlarımızdan bilgi aldım. Doktor arkadaşlarımız yakından ilgileniyor. Çok ağır bir kafa travması geçirmiş. Maalesef durumu çok ciddi ve ağır. Çok kritik. İlk saatler çok önemli. Yapılması gereken bütün müdahaleler yapılmış. Şu anda hepimiz bekleyeceğiz. Allah’tan ümit kesilmez. Bu kadar ağır bir travmadan sonra ümit ediyorum ki sevenleri ve sizlerin duasıyla hayata tutunur. İnşallah birkaç saat sonra çok daha ümitli şeyler söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu.
Öte yandan, Koyuncu’nun annesi hastane bahçesinde göz yaşlarını tutamadı.

BAKAN DA ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yoğun bakımda bulunan gazeteci Erkan Koyuncu’yu ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, talihsiz gazetecinin ailesi ile görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Daha sonra kısa bir açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, "Beklenmedik bir kaza. Ağır bir vaka arkadaşlar. Tabii ki tıbben yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Hastayı gördüm, hekim arkadaşlarımızla da görüştüm, müdahalelerini yapıyorlar. Hasarı büyük, sıkıntısı büyük. Şu an yaşam desteği vermeye çalışıyorlar. İnşallah 10-15 dakikayı atlatabilirse yapılması gerekeni planlayabilirler" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Koyuncu’nun kaza sonrası çok bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine, "Onu bilemiyorum. O alanda yorum yapma durumunda bulunamıyorum. Ben hekim arkadaşlarla görüştüm herkes hastayla ilgileniyor. Tıbben yapılması gereken her şey yapılıyor. Diğerleri de dua edecek. Rabbim sevdiklerine bağışlasın" diye konuştu.
(İHA)