BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  POLİTİKA

Ergenekoncular olmasa KCK'lılar çıkardı!

Tutuklu milletvekilleriyle ilgili tartışmada söylenmedik söz kalmadı derken BDP lideri çok konuşulacak bir yorumda bulundu.

Abone ol

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklu milletvekileriyle ilgili ilginç bir yorum yaptı.

Demirtaş, ''Ergenekon'un yanında siz de mi yanıyorsunuz?'' sorusuna ''Onlar olmasaydı, bizim vekillerimiz daha kolay tahliye olurdu gibimize geliyor. Somut bir şeye dayanarak söylemiyorum, hislerim öyle'' yanıtı verdi.

Demirtaş Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili de, ''Türk toplumunda 'Habur travması' deniliyor ya Kürt toplumunda şu anda aynı travma 'Hatip Dicle travması' olarak duruyor'' dedi.

Demirtaş, BDP Genel Merkezi'nde gazetecilerle sohbet toplantısı yaparak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine ''Hatip Dicle'nin durumunu'' değerlendiren Demirtaş, ''Hesaplarımıza göre şu anda bizim hakkımız olan 6 milletvekilliği, baraj nedeniyle AKP'de. Bu yetmiyor bir tane daha, Oya Eronat, hiç hak etmediği halde yine AKP'ye geçecek. Bu normal, önümüze bakalım diyemeyiz. Demek ki devlet, Kürtlere yaklaşımını 1924'ten beri hiç değiştirmemiş. Zihniyet hiç değişmemiş, Kürtlere reva görülen budur. Karşımızda bir blok var, devlet bloku. AKP de bu blokun içindedir. Bu beni ilgilendirmiyor diyemez'' diye konuştu.

KARAYILAN İDDİASI SAÇMALIK

Bir gazetecinin ''Tutuklu milletvekilleriyle ilgili düzenleme yapılması halinde bundan Murat Karayılan'ın da yararlanabileceği'' şeklinde görüşler bulunduğunu belirtmesi üzerine Demirtaş, ''Sanki haftaya yeniden seçim var. Milletvekilleriyle ilgili bir düzenleme yapılınca, haftaya da seçimde, Karayılan da zaten çok hevesliydi, aday olsam, Meclise girsem diye. Saçmalamasınlar. Uç örnekler vererek sürecin tıkanmaması lazım'' diye konuştu.

ARINÇ BAŞKA PATRON BAŞKA KONUŞUYOR

Bülent Arınç'ın konuyla ilgili sözlerini değerlendiren Selahattin Demirtaş, ''Başbakan, onun gibi konuşmuyor. Başbakana bakıyoruz, biliyorsunuz orada patron Başbakan. Patron da iyi bir şeyler söylemiyor'' dedi.

ARA SEÇİM İÇİN YENİ İL ÖNERİSİ

Daha önce Diyarbakır'da bütün milletvekillerinin istifa ederek ara seçim yapılmasını isteyen BDP Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş önerilerine Ağrı'yı da ekledi.

Demirtaş, "Hatip Dicle sorununun çözümü için istenirse Diyarbakır ya da Ağrı'da yeniden seçim yapılabilir. Ağrı'da bir adayımız veto edildiği için orda yeniden seçim yapılabilir" dedi.

MECLİS BAŞKAN ADAYI ÇIKARIRIZ

Demirtaş, TBMM Başkanlığı için AKP adayı Cemil Çiçek'i desteklemelerinin söz konusu olmadığını belirterek, "Meclis'e girmemiz durumunda parti olarak Meclis Başkanlığı için kendi adayımızı çıkartırız" dedi.