BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon soruşturması sürüyor

''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin mahkemeye sevk edilen 2 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Abone ol ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin mahkemeye sevk edilen 2 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Biz Kaç Kişiyiz Sivil Toplum Platformu İstanbul İl Başkanı Murat Ağırel ve bilirkişi Mahir Akkar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılığında sorgulandı.

Sorgu işleminin tamamlanmasının ardından bu kişilerin tutuklanmasına gerek görmeyen savcılık, şüphelileri, adli kontrol uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderdi.

Savcılığın talebini değerlendiren Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheliler hakkında adli kontrol uygulaması kapsamında sadece yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

Adliye önünde bekleyen bir grup, mahkemenin kararını alkışlarla karşılayarak çeşitli sloganlar attı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Mahir Akkar, trafik kazaları ve kooperatif davalarında bilirkişilik yaptığını ifade ederek, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin iptali ve üniversitelere türbanla girilmemesi için bireysel olarak dava açtığını belirtti.

Gözaltına alınmasının bunlarla ilgili olduğunu düşündüğünü söyleyen Akkar, ''Tuncay Özkan'ın doktoru Mesut beyle bir kez yüz yüze, iki kez de telefonla görüştüm. Teknik takibe yakalanan bu görüşmeleri sordular. Ergenekon terör örgütüyle ilgim yok. Böyle bir oluşum varsa kınıyorum ve lanetliyorum'' dedi.

Akkar, ayrıca, örgüt üyeliği iddiasıyla gözaltına alındığını kaydetti.

Aynı soruşturma çerçevesinde adliyeye çıkarılan Adnan K. ise gözaltı süresinin devam etmesi ve adliyedeki adli tabipliğin kapanması nedeniyle sağlık kontrolünün yapılamaması üzerine yeniden emniyete gönderilmişti.