BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın yüzüme bakamıyor dediği lider bakın kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti öncesinde havaalanında flaş açıklamalar yaptı. O açıklamalarında dikkat çeken ise 'yüzüme bakamıyor' dediği bir lider oldu. Bakın o lider kim?

Abone ol

KAZAKİSTAN'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havaalanında çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Almanya ile yaşanan krize çarpıcı bir örnek verdi. Erdoğan Hollanda Başbakanı'nın artık yüzüne bakamadığını söyledi.

Almanya kriziyle ilgili soruyu yanıtlarken Erdoğan Holanda'nın 16 Nisan referandumu öncesi yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi;

-"Şu anda kendi içlerinde birbirine girdiler. Yatıyorlar, kalkıyorlar AK Parti, Türkiye, Erdoğan... Nasıl yapacaksanız seçiminizi yapın. Erdoğan'a, Türkiye'ye vurmak size oy mu kazandıracak? Bunu nereye kadar götüreceksiniz. Yarın bir gün uluslararası toplantılarda ne olacak? Hollanda'nın Başbakanıyla olduğu gibi mi olsun. O zaten yüzüme bakamıyor, benim zaten onun yüzüne baktığım yok. Ne hallere düştü, hükümeti kuramıyor."

ALMANYA- TÜRKİYE GERİLİMİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye açıklamalarını da yorumlayan Erdoğan şöyle devam etti;

-"Bu açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır bizi hep bu tür açıklamalarla oyaladılar. Hala aynı açıklamalar devam ediyor. Türkiye'deki referandum öncesinde Avrupa ülkelerinin bizlere karşı takındığı tavır çok açık, net ortadaydı. Bakanlarımızın birçoğuna kendi ülkelerinde giriş müsaadesi vermediler."

ALMANYA'DA KURULAN PARTİ

-"Orada bir parti kuruldu. Bu partiyi kuranlar ağırlıklı olarak soydaşlarımız. Bu seçimde lokal bir bölgede seçime giriyorlar. Onlar da ismimizi büyük ihtimalle, belki de oradaki Türkleri birleştirici bulması açısından kullanıyor olabilirler. Eğer onların gücüne bizim portremiz bir güç katacaksa hayırlı olsun derim. Keşke Almanya'nın tümünde bu seçime girme imkanı yakalayabilseler. Ama bu bir adımdır. Güçlerini görmesi bakımından bir adımdır. Bu adım onlara daha sonra Avrupa Parlamentosu'na, o seçimlere girmede, orada parti söz konusu değil bireysel olarak o seçimlere katılma fırsatı var. O seçimlere katılmak suretiyle AP'ye bu vesile ile girebilecek arkadaşlarımız olur. Ben bunun hayırlı bir adım olduğuna inanıyorum. Hiç korkmayacaklar, kendilerini ortaya koyacaklar, katılacaklar. Böylece orada yaşayan soydaşlarımızın gücünü görme bakımından isabetli olacağını düşünüyorum."