BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın yakın koruması da FETÖ'cü çıktı

Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde yakın korumalığını yapan Emniyet müdürü Halit Özgül, 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla meslekten atıldı. Özgül, TBMM Başkanlığı döneminde Cemil Çiçek'in de koruma müdürlüğünü yapmıştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem yakın korumalığını yapan Emniyet Müdürü Halit Özgül de 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla meslekten ihraç edildi.

Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile Muhafız Alay Komutanı Albay Kutsi Barış ve 4 yaveri de 'FETÖ' üyeliğinden tutuklanmıştı.

ERDOĞAN'IN YAVERLERİ TUTUKLANMIŞTI

FETÖ/PDY üyesi oldukları suçlamasıyla devlet memurluğundan çıkartılan 2 bin 360 kişilik emniyet listesinde, dönemin Başbakanı ve TBMM Başkanı'nın yıllarca en yakınında bulunan iki isim de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile Muhafız Alay Komutam Albay Kutsi Banş ve 4 yaverinin tutuklanmasından sonra, Erdoğan'a başbakanlığı döneminde yakın koruma görevi yapan Emniyet Müdürü Halit Özgül'de FETÖ'cü çıktı.

CEMİL ÇİÇEK'İN DE KORUMA MÜDÜRÜYDÜ

TBMM eski Başkaı Cemil Çiçek'in de yakın koruma müdürlüğünü yapan Özgül'den Soma, Çiçek'in korumalığına getirilen Emniyet Müdürü Alpaslan İkiz de FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Bu arada emniyetin en kritik birimi İstihbarat Daire Başkam Engin Dinç'in yardımcısı Emniyet Müdürü Mustafa Turgut da FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.