BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın Osmanlıca sözlerine CHP'den ilk tepki!

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Milli Eğitim Şura'sında alınan kararları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Osmanlıca öğrenilecek sözlerini" değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Din Şurası'nın açılışında, çok konuşulan ve tartışılan 'zorunlu Osmanlıca dersi' konusunda son noktayı koydu, Osmanlıca dersini eleştirenlere çok sert cevap verdi.

Erdoğan, şura'da özellikle son günlerin önemli tartışma konusu 'zorunlu Osmanlıca dersi' konusunda çok net bir açıklama yaparak; "Osmanlıca'nın bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden ürkenler var. Bunlar istese de istemese de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini İnternethaber'e değerlendiren Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üslubunun doğru olmadığını ve bu lisanın bir diktatöre yakıştığını söyledi.

Erdoğdu'nun açıklamaları şöyle:

DİKTATÖRE YAKIŞIR

-"Birincisi, bir Cumhurbaşkanı'na yakışan bir üslup değil, "İsterseler de istemeseler de öğrenecekler" demek, bir diktatöre yakışan lisandır.

ASIL HEDEF ARAPÇA

-İkincisi, Osmanlıca dili Türkiye'de öğrenilebilir, bu konuda üniversiteler açılabilir, bu geliştirilebilir, elbette tarihimizi öğrenmemiz gerekiyor. Ama ilkokul çocuklarına, ortaokul çocuklara temel eğitimde, bilim, teknoloji öğretmemiz gerekirken Osmanlıca öğretmeye çalışmak, aslında Osmanlıca diye bir şey de değil, Arapça öğretmeye çalışıyorlar, Türkiye'deki eğitim sistemine ciddi zararlar verir, bu zararların orta ve uzun vadede çok önemli etkilerini göreceğiz. Milli Eğitim sistemi şu an itibariyle seçmen yetiştirme projesine dönmüştür. Ahlaklı ve iyi yetişmiş yurttaşlar yetiştirmektense AKP'ye seçmen yetiştirme projesine çevriliyor. Gelecekte bunun çok çok büyük zararlarını göreceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu faşist ve diktatörce yaklaşımlarına sonuna kadar direneceğiz.

IŞİD'İN TÜRKİYE VERSİYONU

-"Milli Eğitim Şura'sında, gelecek nesilleri dünya ile yarıştıracak, rekabet ettirecek kararlar alınmamıştır ve adeta IŞİD'in Türkiye versiyonu gibi davranan bir sendikanın taleplerine boyun eğme şurası haline getirilmiştir. Bu, toplumda iç çatışmaya kadar varabilecek tehlikeli bir yaklaşım.