BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın manda yoğurdu tarifini eleştiren muhalefet için Fatih Altaylı bakın ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manda yoğurdu tarifine muhalefetten "millet ekmek kuyruğunda" cevabı gelirken, konuya ilişkin yazı kaleme alan Fatih Altaylı, "muhalefete tavsiyem, bu boş işlerle uğraşacaklarına daha dolu meseleleri ele almalarıdır." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta çiftçilerle bir araya geldiği görüşmede, akşamları yatmadan önce yediği karışımın tarifini verdi. Muhalefet partileri Erdoğan'ı gerçeklikten kopmakla suçladı.

Muhalefetin eleştirilerine itiraz HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. "Öğün muhalefeti" başlıklı yazısında Erdoğan'ın tarifte verdiği ürünlerin maliyetinin toplam 80 lirayı geçmediğine dikkat çeken Altaylı, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Muhalefete "boş işler" tepkisi
"Tam aksine “Afiyet bal olsun” der geçer. Ne yalan söyleyeyim, doğrusu da odur. O yüzden muhalefete tavsiyem, bu boş işlerle uğraşacaklarına daha dolu meseleleri ele almalarıdır.

Ne bileyim mesela yurt dışından gelmiş ve Türkiye’de çalışan doktorlardan YÖK’ün denklik istemediği iddialarını, bu kişilerin Türkçe sınavında bile başarılı olamamalarına rağmen çalışma izni alıp, atanmalarını falan konuşabilirler.

Ya da Cumhurbaşkanı’nın ne yediğini değil, vatandaşın ne yiyemediğinden söz edebilirler. Beyhude bir uğraş. Cumhurbaşkanı’nın gece öğününün bana göre eleştirilebilecek tek yanı doktorların tavsiyeleri ile çelişmesidir.

Tüm doktorlar gece yatmadan önce bir şey yemeyin derken, Cumhurbaşkanı’nın yatak öncesi ballı hurmalı öğünü benim kafamı karıştırdı. Bence asıl sorun fiyatı değil, zararı olabilir."

Erdoğan ne demişti?

“Şimdi ben bir tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir’de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımın bakraç içinde temin ediyor. “

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çorum'da çiftçi tarlasında çalışırken buldu yetkililer inceledi dünyada eşi benzeri yok
Foto Galeri Çorum'da çiftçi tarlasında çalışırken buldu yetkililer inceledi dünyada eşi benzeri yok Galeriye Gözat