BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21

Erdoğan’ı tek başına cepheye sürmek istiyorlar!

Ortalıkta gezen bu iddialar Ak Parti’yi iktidardan al aşağı etmeye yönelik gibi dursa da burada asıl hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Maksat Erdoğan’ı Başkomutan olarak, askersiz, ordusuz, silahsız tek başına cepheye sürmek!.

 AK Parti’nin 24 Haziran’da Meclis’te çoğunluğu elde edememesi için bir yerlerden özellikle pompalanıyor.

 Deniyor ki:

 “Cumhurbaşkanlığında oyumu  Reis’e vereceğim ama Milletvekilliğinde AK Parti’ye değil….. ye vereceğim”.

Bir tane daha:

Cumhur ittifakında bu sefer MHP’den dolayı AK Parti Kürt seçmenlerini HDP’ye kaptıracak”.

 Her ikisi de  Ak Parti’yi iktidardan al aşağı etmeye yönelik gibi dursa da burada asıl  hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Maksat Erdoğan’ı Başkomutan olarak,  askersiz, ordusuz, silahsız tek başına  cepheye sürmek!.

                                              *****                             *****                             *****

Çok denediler, olmadı.

Önce Gezi olayları, ardından MİT krizi, ardından  17 ve 25 Aralık operasyonları, ardından Türk-Kürt kavgasını ateşlemeye yönelik 7-8 Ekim Kobani olayları, ardından 7 Haziran seçim sürecinde yaşanan  ülkeyi kan gölüne çevirmeye yönelik terör olayları ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi.

Her birinde  amaç, Tayyip Erdoğan’ı devirmek, etkisiz hale getirmekti.

İçerideki  maşaları FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKPC, YPG, YPD ne ararsanız hepsi bir olup , dış güçlerin tezgahladığı oyunları kah tek tek, kah toplu halde  sahnelemek istediler ama  başarılı olamadılar.

Şimdi de 24 Haziran erken seçim sürecinde bulunan Türkiye’yi bölgesel güçden küresel güce döndürmemek için var güçleriyle yeniden oyun içinde oyun kurmaya başladılar.

Oyun gayet basit.

AK Parti seçmenini bölmek!

Erdoğan’ı  yalnız bırakmak!..

Meclis’te bir partiye grup kurdurdular, tutmadı,  Abdullah Gül’ü muhalefetin çatı adayı olarak çıkarmak istediler çatı kurulamadı.

Her zamanki gibi fısıltı gazetesine başvurdular.   Maksat AK Parti seçmenini bu söylemlerle etkileyerek AK Parti’nin Meclis’te çoğunluğu elde etmesinin önüne geçmek.

Sonrası zaten onların planına göre gelecek.

İktidar partisi etkisizleşecek, Meclis 16 yıl sonra yeniden çok partili görünüme bürünecek ve  yürütme ile yasama organları arasındaki iletişimden siyasi kaos çıkacak. Türkiye daha önce çok partili Meclis görüntülerinin acısını çok yaşadı. En basit kanun maddesi bile  çıkarılamadı. Meclis tıkandı.

                    ******                                       ******                                      ******

Daha şimdiden pompalıyorlar:

24 Haziran’dan sonra Türkiye hem ekonomik, hem siyasi kiriz içine girecek,  18 ay içinde yeni bir erken seçime hazır olun”.

 Dahası da var:

“Erdoğan ve AK Parti kazanırsa  ABD ve AB Türkiye’ye İran gibi ambargo uygulayacak”.

Asla ve asla yalan, dolan demeyeceğim.

Çünkü son birkaç yıldır gördük.

Erdoğan’ı ve onun genel başkanlığını yaptığı AK Parti’yi devirmek için her yola  başvuran bu şer güçleri ki artık kimler oldukları belli,  15 Temmuz darbe girişiminden sonra  gizliden değil, açıktan açığa oyun kurmaya başladılar.

Bu uğurda yapamayacakları, göze alamayacakları hiçbir durum yok! Baksanıza seçim kararı alınır alınmaz,  Dolar ve Euro bazında finansal yönden sıkıştırmaya başladılar.

O yüzden  bu söylentilere kulağımızı tıkamak yerine daha bir dikkatli olup,  onların emellerine ulaşmamaları için  birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Dedim ya, mesele  burada sadece Erdoğan değil.

AK Parti üzerinden Erdoğan’ı, Erdoğan üzerinden Türkiye’yi yok etmek!..

Gerçekler ortada. Oyun yine büyük.

Küçük siyasi hesaplar içinde boğulursak, Erdoğan’ı Başkomutan seçtirip, ardındaki ordusunu etkisizleştirirsek,  cepheye  silahsız ve ordusuz sürmüş oluruz.   

Sonuç mu?

Bakınız: Ortadoğu ülkeleri…