BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ay sonuna kadar demokratikleşme paketini açıklayacağını ifade etti.<br/>Başbakan Erdoğan, Bilkent Şehir Hasta...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ay sonuna kadar demokratikleşme paketini açıklayacağını ifade etti.
Başbakan Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi’nin temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı. Ay sonuna kadar demokratikleşme paketini açıklayacağını söyleyen Erdoğan, “Burada halkımızın beklentilerini giderecek başlıkların olduğunu göreceksiniz” dedi.
Suriye ile yaşanan gerginliğe dikkat çeken Başbakan, “Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok, kimsenin içişlerine karışma niyetimiz yok. İçeride kendi halkını katleden zalim rejimleri, Türkiye sınırlarını hedef almasına müsamaha göstermiyoruz. Buna da müsaade etmiyoruz. Türkiye’yi kaosa çekme girişimlerini takip ediyor, soğukkanlı şekilde yapılması gerekeni yapıyoruz. Hoşgörümüz olamaz. Onların da cevabını veririz. Biz sağduyunun yanında olduk. Biz ilkelerle hareket ettik. Biz büyük devlet refleksi ile hareket etmeye devam edeceğiz. Kimse Türkiye’nin sabrını ve soğukkanlılığını farklı şekillerde denemesin. Gerekli karşılığı vermekten çekinmeyiz” diye konuştu.
Gezi Parkı eylemlerine de değinen Erdoğan, “Huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara şunu söylüyorum; Yaptıklarınız halkıma, esnafıma değil, kendinize yaptığınız bir saygısızlık. Siz hukukun dışına çıkıp esnafımın iş yerlerini yakıp yıkıp oraları dökerseniz, orada güvenlik güçlerimiz size gereken cevabı verir” dedi.
(İHA)