BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.439,26
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan önemli açıklamalar (1)

Yurda dönen Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.<br/>ABD’den yurda dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanında basın toplantısı düz...

Abone ol

Yurda dönen Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.
ABD’den yurda dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi. 2014’te üç seçim olup olmayacağı sorulan Erdoğan, “Bu konu, tarih tespiti ile değil de, önümüzdeki yıl içinde böyle bir şey parlamentoda kabul görürse 3 seçim olabilir noktasından hareketle ortaya çıkan bir konuydu” dedi.
Erdoğan, Numan Kurtulmuş’un partinin genel başkanı olacağı iddiasını da değerlendirdi. Başbakan, "Bunların hepsi hayali şeyler. Sağır duymaz uydurur kabilinden. Sağır kardeşlerime hakaret olmasın. Partimizin yetkili kurulları var. O kurular ne tür bir karar verirse o karar uyulur" diye konuştu.
Suriye meselesinde Türkiye’nin şu ana kadar yaptığı çalışmaların ağırlıklı olarak lojistik destek olduğunu belirten Erdoğan, “Bu lojistik desteğimizi de bugüne kadar nasıl sürdürdüysek aynı şekilde sürdüreceğiz. Temennim odur ki burada ABD gibi ülkelerin bu lojistik desteğe sahip çıkması. Muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bu seyahatimizde bunun da ipuçlarını gördük" ifadelerini kullandı.
Esed’le kıyaslama polemiği sorulan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’na cevabımı yargı yoluyla vereceğim” dedi.
(İHA)